<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardsmell for GM

GM må kalle tilbake 73.000 biler på grunn av brannfare. 

    Publisert 21. aug. 2021 kl. 09.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 239 ord
    FARLIG: Selv den splitter nye Chevrolet Bolt EUV må tilbakekalles på grunn av brannfare. Foto: Bloomberg

    Fredag kveld kunngjorde General Motors at de er nødt til å utvide tilbakekallingen av elbilen Chevrolet Bolt på grunn av brannfare fra høyspentbatteripakken. I tillegg vil det Detroit-baserte selskapet ta en pause i salget av Bolt frem til konsernet er fornøyde med reparasjonen, skriver Reuters. 

    GM etterforsker nå saken sammen med LG Electronics og LG Energy Solution som har levert batteriene. I en pressmelding sier LG at de jobber aktivt med bilkjempen for å sikre tilbakekallingstiltakene utføres jevnt.

    Forbrukeradvarsel

    Den seneste tilbakekallingen dekker 73.000 biler fra modellårene 2019 til 2022. Med tilbakekallingen får bilene erstattet defekte batterimoduler i Bolt EV og EUV med nye moduler. Prislappen på tilbakekallingen er estimert til å komme på 1 milliard dollar, og kommer i tillegg til 800 millioner dollar tidligere tilbakekallinger har kostet. GM tilbakekalte nesten 69.000 Chevrolet Bolts i juli på grunn av brannfare etter to tilfeller.

    Noen Bolt-elbiler som ble tilbakekalt i juli ble også tilbakekalt i november i fjor for å oppdatere programvare som skulle håndtere brannrisiko. Men minst én brann oppstod etter programvareoppdateringen, og fredag sa GM ​​at det hadde vært totalt ti Bolt-branner.

    Amerikanerne sier de jobber aggressivt med LG for å øke batteriproduksjonen så snart som mulig, men at inntil kundene har byttet batteriene bør de ta sine forholdsregler:

    • Ikke lad batteriet over 90 prosent
    • Lad bilen oftere
    • Ikke la rekkevidden komme under 113 kilometer, hvis mulig
    • Parker kjøretøyet ute umiddelbart etter lading
    • Ikke la kjøretøyet lades innendørs over natten.