<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det er bare å innrømme. Jeg tok feil

Aker og SalMar inngår oppdrettssamarbeid – Aker går inn med opptil 1,65 milliarder kroner

Publisert 26. aug. 2021 kl. 08.05
Oppdatert 26. aug. 2021 klokken 13.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
Gustav Witzøe og Kjell Inge Røkke inngår samarbeid. Aker og SalMar oppdrett på havet Foto: Iván Kverme

   

SalMar og Aker har inngått samarbeid om å etablere et globalt offshore akvakulturselskap. Det nye felleseide selskapet, SalMar Aker Ocean, skal drive fiskeoppdrett til havs, både i værharde eksponerte områder og langt til havs. 

– Jeg så ikke veksten i markedet og når jeg ser hva næringen har fått til med å ekspandere til alle verdenshjørner og hvor robust det ville bli. Det er bare å innrømme. Jeg tok feil, sier Kjell Inge Røkke under en pressekonferanse i Trondheim torsdag morgen.

Aker vil investere opp mot 1,65 milliarder kroner i tre transjer. 

Blir minoritetsaksjonær

SalMar og Aker – gjennom sitt heleide datterselskap Aker Capital – vil på sikt eie henholdsvis 66,6 prosent og 33,4 prosent av SalMar Aker Ocean. SalMars nåværende interesser innen havbasert oppdrett vil inngå i det nye selskapet.  

– Sammen skal vi lede utviklingen og sikre bærekraftig vekst på laksens betingelser og ta det neste teknologiske spranget for havoppdrett. Vi har en global ambisjon», sier Gustav Witzøe, administrerende direktør i SalMar.

Olav Andreas Ervik vil lede selskapet som administrerende direktør og styret vil bestå av seks medlemmer, inkludert Gustav Witzøe, Atle Eide, Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen. 

SalMar Aker Ocean vil fortsette arbeidet med testing, læring, forskning og utvikling av oppdrettsvirksomhet til havs, blant annet gjennom verdens første fungerende havoppdrettsanlegg, Ocean Farm 1, og teknologien i det nyskapende havmerdkonseptet Smart Fish Farm.

Planen er å først drive i norsk farvann, deretter internasjonalt. 

Det er ventet at etablering av selskapet vil gjennomføres i første kvartal av 2022.