<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
EGEN KUNST: I denne ukens episode av Kunstpraten forteller Stig L. Bech om sin egen kunst han lager i atelieret.  Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

– Kunst er veldig pretensiøst

Stig L. Bech er mest kjent som forretningsadvokat, men har i tillegg sitt eget atelier. I denne episoden av Kunstpraten forteller Bech om hva han lager og hva han kjøper.

Category iconKunst
    Publisert 3. sep. 2021Oppdatert 16. sep. 2021
    Lesetid: 2 minutter

    – Jeg har alltid vært interessert i og holdt på med kunst, sier Stig L. Bech.

    Han har over flere tiår vært en ledende forretningsadvokat og har erfaring fra både Wikborg Rein, BAHR og som konsernsjef i Solon Eiendom. I dag er han partner i Wiersholm.

    I fjor vinter fortalte Bech i et intervju med Dagens Næringsliv at han lever med bipolar lidelse. I samme intervju fortalte advokaten at han har anskaffet seg et eget atelier på Stovner i Oslo. Denne uken gjester han podcasten Kunstpraten, for å fortelle om kunstinteressen.

    – Kunst er veldig pretensiøst, men okei, sier Bech i studio.

    Hør denne ukens episode her:

    På videregående skole gikk Bech et toårig grunnkurs, med allmennfag som den ene delen og kunstfag som den andre delen. I dag har han et atelier med både dreiebenk, keramikkovn og staffeli.

    – I privat sammenheng har jeg egentlig alltid tegnet, malt og skriblet. Men keramikk er nytt av fjoråret. Og hva det blir? Noen vil kanskje finne på å kalle det skulpturer, men foreløpig er det mye leirekladder. Jeg har jo litt temperament. Jeg kan av og til finne på å kaste leiren i gulvet og bare la den være leireklump, forteller Bech.

    Jeg har hatt muligheten til å kjøpe det jeg har hatt lyst på.
    Stig L. Bech

    – Hva slags teknikk liker du aller best?

    – Det er vanskelig å si, men det jeg gjør mest av nå er akryl på lerret og en del kulltegninger.

    – Tar du noe inspirasjon fra kunsten du liker i det du lager selv?

    – Ja, det gjør man helt åpenbart. Jeg har leid en instruktør i atelieret.

    HANDLER KUNST: Bech har blant annet kjøpt verk av Jan Groth, som i bakgrunnen av dette bildet. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

    Kunstinteressen til Bech består både av den utøvende delen i atelieret, men også av å kjøpe kunst.

    – Jeg er ingen profesjonell samler, men jeg liker å ha kunst på veggene og jeg bruker faktisk en del tid på å se på det.

    Wiersholm-advokaten har blant annet kjøpt verk av Jan Groth, Terje Resell, Henrik Placht og Gullvåg.

    – Jeg har hatt muligheten til å kjøpe det jeg har hatt lyst på.

    – Men tenker du på investeringen når du handler kunst?

    – Nei, det har jeg aldri reflektert over.

    Hør episode 1, med kunstsamler Erling Neby, her:

    HOBBY OG SAMLING: I episode tre av Kunstpraten har Margrethe Hegnar (t.h.) og Kari Nestaas besøk av forretningsadvokat Stig L. Bech, som har kunst som hobby og kjøper noe selv også. Foto: Eivind Yggeseth