<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bank Norwegian blir svenske

Nordax har nådd akseptkravet på 66,67 prosent av Bank Norwegian, men sjefen håper de fortsatt skal komme opp til 90 prosent. 

    Publisert 8. sep. 2021 kl. 16.07
    Oppdatert 8. sep. 2021 klokken 16.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 138 ord
    FÅR SVENSKE EIERE: Adm. direktør Klara Lise Aasen og Bank Norwegian. Foto: CF. Wesenberg

    BANO

    Nordax opplyser i en børsmelding at de nå kontrollerer etter aksepter 66,76 prosent av aksjene i Bank Norwegian, og selskapet har dermed oppnådd akseptkravet. 

    Aksepten kommer etter at Nordax besluttet å redusere akseptkravet fra 90 prosent til 2/3 og samtidig forlenge akseptperioden til 24. september. Budet fra bankener på 105 kroner pr. aksje.

    – Tilbudet har nå fått aksept fra et solid flertall av aksjonærene, noe som beviser at tilbudet vårt er attraktivt. Vi håper denne nye kritiske milepælen vil oppmuntre de gjenværende aksjonærene til å godta vårt tilbud . Vi er oppmuntret av det store antallet aksept så langt, og målet vårt er å nå 90 prosent, sier adm. direktør i Nordax Bank, Jacob Lundblad.

    ABG Sundal Collier, DNB Markets, Goldman Sachs International og Melesio har operert som finansielle rådgivere for Nordax under prosessen.