<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flertallet venter korreksjon de neste månedene

Coronafrykt og høy inflasjon gjør de fleste markedsaktører sikre på at det blir korreksjon i aksjemarkedene før året er omme.

Publisert 13. sep. 2021 kl. 12.26
Oppdatert 13. sep. 2021 klokken 12.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
KORREKSJON PÅ VEI: Det tror flertallet i en ny Deutsche Bank-undersøkelse. Her en trader på New York-børsen i forrige uke. Foto: Bloomberg

Det er sannsynlig at vi får en korreksjon på 5–10 prosent i aksjemarkedene innen årsslutt, melder Reuters og viser til en ny undersøkelse utført av Deutsche Bank.

Undersøkelsen er utført blant mer enn 550 markedsaktører verden rundt.

  • 58 prosent av disse sier de venter en aksjemarkedskorreksjon på mellom 5 og 10 prosent.
  • 10 prosent svarer at de venter en korreksjon på mer enn 10 prosent.
  • En tredjedel, 31 prosent, venter derimot ingen korreksjon innen året er omme.

Coronapandemien anses stadig som den største risikofaktoren for markedsstabiliteten, ifølge Deutsche-undersøkelsen. 53 prosent av respondentene peker på bekymringen for nye virusvarianter som vaksinene ikke beskytter mot.

Nest største risikofaktor er høyere inflasjon enn ventet.

Reuters viser forøvrig til at finansgiganter som Bank of America, Morgan Stanley, Citi og Credit Suisse i forrige uke anbefalte sine kunder å redusere eksponeringen i aksjemarkedet.

Mandag har det vært en positiv åpning på Oslo Børs, etter fire strake dager med fall. Forrige mandag sluttet hovedindeksen imidlertid på det høyeste nivået noen gang.

I Asia har det vært blandet utvikling mandag, mens det var helrødt i USA på fredag.

Den europeiske Stoxx 600-indeksen er i 12-tiden opp 0,5 prosent, etter to uker med nedgang.