<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Risikoappetitten løper løpsk

Bensinetterspørselen styrker seg, og OPEC+ sliter med å øke produksjonen.

Publisert 24. sep. 2021 kl. 07.43
Oppdatert 24. sep. 2021 klokken 08.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
MINDRE PÅ LAGER: Oljelagrene i USA krymper. Foto: Bloomberg

Oljeprisene holder fortet, og stiger fredag for fjerde dag på rad.

Brent-oljen stiger 0,2 prosent til 77,38 dollar pr. fat, etter at frontkontrakten torsdag stengte på sitt høyeste siden oktober 2018. WTI-oljen er opp 0,2 prosent til 73,36 dollar pr. fat.

– Oljeprisene ser ut til å være i en énveiskjørt gate som går høyere...med en risikoappetitt som løper løpsk, sier senioranalytiker Edward Moya i Oanda til Reuters.

Kapasitetsutnyttelsen i raffineriene på den amerikanske østkysten har nå steget til 93 prosent, sitt høyeste siden mai 2019, viser tall fra USAs energimyndigheter (EIA). Dette er et tegn på at bensinetterspørselen styrker seg.

Andre tall fra EIA denne uken viste et høyere lagertrekk enn ventet for amerikanske oljelagre.

Samtidig har OPEC+ slitt med å øke produksjonen i kjølvannet av underinvesteringer og forsinkelser på vedlikehold i løpet av den verste globale helsekrisen på 100 år.

Analytikere og tradere opplyser ifølge nyhetsbyrået likevel om at amerikanske raffinerier i jakten på erstatning for olje fra Mexicogolfen har vendt seg til irakisk og canadisk olje, mens asiatiske kjøpere har dreid blikket mot Midtøsten og Russland.