<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
TIL SALGS: Sverre Fehn-bolig selges i Holmsbu. Foto: Bjørnar Solberg / Isnitt

– Forferdelig å flytte herfra

Sverre Fehn-tegnede Villa Holme er nå til salgs i Holmsbu. Selger håper på 10 millioner – dobbel gevinst fra kjøpsprisen fem år tilbake. 

Category iconBolig
    Publisert 24. sep. 2021Oppdatert 26. sep. 2021
    Lesetid: 2 minutter

    Villa Holme ble oppført i 1995 som bolig og atelier for kunstner og grafiker Ingolf Holme. 

    Huset er tegnet av arkitekt Sverre Fehn, Norges mest kjente arkitekt og den eneste norske vinneren av den internasjonale Pritzker prisen. 

    Siden Holm gikk bort i 2002 sto huset tomt frem til ekteparet Rune og Kristin Drægni overtok i 2015. Den gang ble huset kjøpt for rundt 5,3 millioner kroner. Nå håper Drægni på minst 10 millioner kroner for Fehn-boligen.

    – Det er helt forferdelig å flytte herfra. Det har vært en fantastisk reise, sier Rune Drægni til Finansavisen.

    Sverre Fehn-bolig selges i Holmsbu, arkitekt Foto: Bjørnar Solberg / Isnitt


    Godt bevart

    Drægni har brukt samme byggmester som har bygget flere Fehn-boliger opp gjennom årene for å ta vare på det originale preget på boligen.

    – Det blir den form for forskjønning uten at det synes, sier Drægni.

    Fehn har plassert den kvadratiske planen diagonalt på den 1,2 mål store tomten. Boligen er på 170 kvadratmeter. Atelieret ble lagt mot den stupbratte fjellveggen i rød granitt som begrenser området mot sydøst. 

    Åpent hus

    Da ekteparet Drægni flyttet inn var de smått interessert i artiktetur, men etter innflyttingen har paret reist rundt i verden med mål om å få med seg arkitektoniske mesterverk. 

    De har også hatt en åpent hus-tankegang rundt sitt eget hus og Drægni forteller selv at over 2.000 mennesker – studenter som arkitekter – har kommet på besøk til huset de bor i. De har også hatt konsert i boligen.  

    Det er åpent hus i regi av Open House Oslo på Villa Holme 25. og 26. september og visninger fra neste uke, opplyser eieren.