Inntektshopp for Warholm
Selv om OL-drømmen ble satt på vent, og det største milliondrysset forskyves økte Karsten Warholm inntektene med 2 millioner kroner i fjor.
– Ja, jeg har registrert at vi har fått en gullmedaljør med på laget som aksjonær, Karsten Warholm. Det er selvfølgelig veldig morsomt, siden vi åpenbart har samme mål: Å sanke mest mulig gull, sier Jørgen Evjen, daglig leder i Akobo Minerals.
Ifølge en aksjonærutskrift fra Akobo Minerals sitter Warholm på 15.000 aksjer. Det gjør ham til 81. største aksjonær i selskapet.
Med en kurs på rundt 8 kroner er verdien på aksjeposten rundt 120.000 kroner.
Akobo er et leteselskap med virksomhet i Etiopia, og er nå det eneste gullselskapet på Oslo Børs og Euronext Growth.
Bank, IT og oljeservice
1. juli 2021 satte Warholm ny verdensrekord på 400 meter hekk under Bislett Games med tiden 46,70. Én måned senere, under OL i Tokyo, slo han sin egen verdensrekord med tiden 45,94. Dermed satte han også ny olympisk rekord, ifølge Wikipedia.
I juni satte også Warholm ny bestenotering i verden på 300 meter hekk på Bislett.
Ifølge aksjonærregisteret sitter Warholm også på andre, mindre aksjeposter.
Warholm eier aksjer for:
* Rundt 60.000 kroner i DNB.
* Rundt 75.000 kroner i Elektroimportøren.
* Rundt 80.000 kroner i Photocure.
* Rundt 68.000 kroner i Aker Solutions
* Rundt 50.000 kroner i Crayon.
Om man regner med Akobo-posten sitter dermed Warholm på enkeltaksjer for rundt en halv million kroner.
– Karsten er ikke tilgjengelig for kommentar på dette, skriver Kristine Haddal i en sms til Finansavisen. Hun er mor og pressekontakt for Warholm.
Drømmer om treningssamling
Evjen synes likevel det er stor stas å få sprinteren med på laget.
– Jeg har aldri snakket med Karsten Warholm, men vil anta at han og Akobo Minerals innehar noen av de samme egenskapene; målrettet og hardtarbeidende.
– Det hadde vært moro å få til en treningssamling i Addis, så han kan lære bort litt hekkeløping til de etiopiske langdistanseløperne, fabler Evjen.
Hovedstaden Addis Abeba ligger på nesten 2.500 meter over havet.
– Det er som et høydehus i seg selv. Når jeg ankommer Addis føles det ut som jeg er i verdens verste form, og når jeg kommer tilbake til Norge etter noen uker så er jeg nær formtoppen, legger han til.
Investorene har ikke tatt bølgen
Akobo Minerals gikk på børs i juli til kurs 8,50. Siden da har ikke investorene tatt bølgen. Kursen har ikke senere vært oppe på åpningsnivået, og den har vært nede på 6-tallet.
– Når det gjelder utviklingen til Akobo Minerals det siste året, opplever jeg at vi som selskap har hatt en fantastisk reise, selv om aksjekursen ikke nødvendigvis gjenspeiler det, kommenterer Evjen.
– Da jeg begynte for litt over et år siden var selskapet kun bestående av noen geologer i felt, samt mye spennende data fra ti års feltarbeid. Siden har vi bygget en organisasjon, gjennomført to børsnoteringer, hentet totalt rundt 70 millioner, fått vårt første ressursestimat og mye mer, legger han til.
Senest denne uken slapp selskapet en scoping-studie som viser lave drifts- og investeringskostnader for gruvedrift av Segele-forekomsten.