<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Greta Thunberg ledet miljømarsj i Milano

Hundrevis av ungdommer under ledelse av Greta Thunberg deltok fredag i en marsj i Milano der de krevde handling foran klimatoppmøtet i Glasgow.

Publisert 1. okt. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
KRITISERER: Klimaaktivisten Greta Thunberg kritiserer verdenslederne for manglende handling under en klimamarsj i Milano. Foto: NTB

Fredagsmarsjene Fridays for Future i byer over hele verden måtte avlyses i de to årene koronapandemien sto på som verst.

– Men vi må få søkelyset tilbake på den enorme saken som klimakrisen er. Vi er så glad for å være tilbake på gata, sa 15 år gamle Maria som var kledd i hvit vernedrakt og med grønnmaling i ansiktet.

Greta Thunberg og ugandiske Vanessa Nakate ledet an i marsjen. De var begge i Milano for å delta på FNs samling for ungdom i forkant av Glasgow-møtet COP26, der 400 unge deltok.

Ved slutten av marsjen gjentok Thunberg sin kritikk av verdenslederne som hun sier er bare store ord og ikke noe handling.

– Vi ser tvers gjennom deres løgner og deres bla bla bla, og vi er lei av det. Håpet, det er oss, sa hun.