<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla kan bli rammet av chip-mangel

Forventningene til Tesla er lave, men analytikerne ser ikke bort ifra en overraskelse med massivt september-salg fra elbilprodusenten. 

Publisert 2. okt. 2021
Oppdatert 3. okt. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
MULIG OPPTUR: Tesla-salget ble rammet av chip-mangel i sommer, og nå er analytikere forsiktige optimister for september.  Foto: Ivar Engerud

Mangelen på halvledere gjør at analytikere forventer at Tesla vil merke det på antall leveranser. 

– Vi tror chip-mangelen har begrenset tilbudet og leveranser i juli og august, men det kan ha kommet en massiv bølge i september, skriver Dan Ives, analytiker fra Wedbush, i en oppdatering. 

Ifølge Ives vil salget i september ligge mellom 145.000 og 150.000 enheter, med Kina som en nøkkelfaktor. Ifølge analytikeren burde Tesla nærme seg 230.000 leverte biler i tredje kvartal totalt, og i det minste slå Wedbush' estimat på 212.000. 

Konsensus blant analytikerne som FactSet har samlet inn data fra, viser en forventning om at 227.000 leveringer fra Tesla i løpet av tredje kvartal. Dette er ifølge flere analytikere MarketWatch har snakket med litt lavt. 

Noe annet som vil være i fokus er volumene i andre halvdel av kvartalet, som konsernsjef Elon Musk har sagt at avhenger av leveringene av halvledere, i tillegg til etterspørselen i Kina. 

Selv om salgsrapporten er ventet om bare noen dager, forventes det at Tesla vil legge frem resultatene for tredje kvartal ved månedsskiftet oktober-november, skriver MarketWatch.