<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statkraft kjøper 43 vindkraftparker

Statkraft har inngått avtale om å kjøpe vindkraftporteføljen til vindkraftoperatøren Breeze Three Energy i Tyskland og Frankrike.

Publisert 4. okt. 2021 kl. 11.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
KJØPER: Statkraft kjøper 43 vindkraftparker i Frankrike og Tyskland. Her fra parken i Irland.  Foto: Statkraft

Energiselskapet Statkraft har inngått en kjøpsavtale med vinkraftoperatøren Breeze Three Energy, og styrker med det tilstedeværelsen i Tyskland og Frankrike, ifølge en melding fra selskapet. 

Avtalen øker Statkrafts europeiske vindkraftportefølje med 39 vindparker i Tyskland og fire i Frankrike, og gjør for første gang Statkraft til eier av vindparker i de to landene.

Partene er enige om å ikke offentliggjøre transaksjonsverdien.

– Målet er å bli en ledende vind- og solkraftutvikler, med en årlig utviklingstakt på 2,5 til 3 gigawatt ny installert effekt fram mot 2025. Oppkjøpet gjør oss i stand til å videreutvikle porteføljen i Tyskland og Frankrike, sier Birgitte Ringstad Vartdal, konserndirektør for Vind- og solkraft i Europa, i meldingen. 

De tyske vindparkene har en samlet installert effekt på 311 megawatt (MW). Det tyske markedet for fornybar energi er Europas største når det kommer til installert effekt, forventet vekst og potensial for oppgradering og utvidelse, fremgår det av meldingen. 

De franske vindparkene har en samlet installert effekt på 35 MW.

Forrige uke solgte selskapet Andershaw Wind Farm i Skottland til Greencoat UK Wind for 1,4 milliarder kroner.