<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeserviceselskap skriver ned millionbeløp etter banktrøbbel

EMGS har møtt på banktrøbbel i Mexico og vil gjøre en nedskrivning på 2 millioner dollar. 

Publisert 7. okt. 2021 kl. 08.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
TRØBBEL: Banktrøbbel i Mexico får konsekvenser for EMGS.  Foto: EMGS

 

De regulatoriske bankmyndighetene i Mexico har ifølge EMGS nylig inndratt Accendo Bank sin banklisens, og som konsekvens startet en likvideringsprosess av banken.

EMGS opplyser at Accendo Bank ikke er deres hovedbank i Mexico, men selskapet hadde likevel om lag 2,1 millioner dollar i bankinnskudd ved åpning av likvideringsprosessen.

«Basert på veldig begrenset tilgjengelighet med informasjon, og usikkerhet rundt både beløp og tidspunkt for dividender fra likvideringen, om noen, så vil EMGS gjøre en nedskrivning på om lag 2 millioner dollar», skriver EMGS.

Det legger til at beløpet representerer hele beholdning i Accendo Bank minus en relativt begrenset utbetaling fra det meksikanske sikringsfondet, som ventes å mottas i relativt nær fremtid.

4 mill. dollar

I en annen børsmelding fremgår det at Electromagnetic Geoservices venter multiklientinntekter på rundt 4 millioner dollar i tredje kvartal 2021.

Selskapet hadde ett skip, Atlantic Guardian, på charter i tredje kvartal, som i løpet av kvartalet fullførte de proprietære undersøkelsen i Sørøst-Asia og deretter dro tilbake til Norge for å starte på en fullt ut finansiert multiklientundersøkelse i Nordsjøen, og ankom sent i september. EMGS hadde 3,0 fartøysmåneder i kvartalet.

Selskapet hadde også ved utløpet av september, ekskludert for beholdningen i Accendo Bank, en kontantbeholdning på om lag 14,8 millioner dollar.