<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina svartelister kryptoutvinning

Den kinesiske sentralbanken har allerede satt ned forbud mot kryptohandel. Nå svartelister Beijing også investeringer i kryptoutvinning. 

Publisert 9. okt. 2021 kl. 16.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
FORBUD: Kina slår hardt ned på kryptovaluta.  Foto: Dreamstime

Kryptomarkedet var allerede under press i september etter at den kinesiske sentralbanken, PBOC, bestemte at alle former for handel i kryptovaluta var ulovlig. Det førte til at mange utenlandske kryptobørser kastet ut kinesiske borgere som kunder. 

Både Huobi Global og Binance, begge populære i landet, meldte da at de hadde stoppet tilgangen til å registrere seg som ny bruker fra Kina og at de jobbet med å fjerne eksisterende brukere. 

Samtidig ble det lagt ned forslag om å forby investeringer i utvinning av kryptovaluta. Nå har det blitt offisielt lagt til en liste over industrier som er begrenset eller forbudt i Kina, melder CNBC. 

Svartelistet 117 industrier

Utvinning av kryptovaluta krever mye energi og har lenge vært forbundet med store utslipp av skadelige klimagasser. En av årsakene til at det er forbudt i Kina sies å være av miljøhensyn. 

Totalt har Kina begrenset eller lagt ned forbud mot 117 ulike industrier i løpet av året, hvilket er en nedgang fra 123 fra fjoråret. Alle andre sektorer er det mulig å investere i uten å trenge tillatelser fra de kinesiske myndighetene.