<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Støre: – Regjeringskabalen er ikke klar

Det mangler noen kort i regjeringskabalen tre dager før ny regjering skal presenteres.

    Publisert 11. okt. 2021 kl. 15.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 181 ord
    IKKE KLAR: Ap-leder og påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre etter den høytidelige åpningen av Stortinget. Foto: NTB

    Torsdag kommer Ap-leder Jonas Gahr Støre ut på Slottsplassen i Oslo med sitt nye regjeringsmannskap, men hvem det blir, er fortsatt usikkert. Det sier Støre til NTB etter åpningen av det 166. Storting.

    – Trygve og jeg har jobbet godt sammen, vi har lyttet til hverandre og lagt vekt på at vi skal lage et godt lag. Det tror jeg vi nærmer oss nå.

    – Vet alle i din kabal at de er i den kabalen?

    – Nei, vi har litt igjen.

    Ap-lederen la også vekt på at han ville ha forhandlinger der begge parter fikk et resultat de kunne leve videre med, uten en vinner og en taper.

    – Jeg har lagt vekt på at forhandlingene skulle føres med utgangspunkt i at begge parter føler seg forstått. At begge parter forsto hva som var viktig for den andre og på det grunnlaget finne gode løsninger. Det vil være kvaliteter som jeg vil se i statsrådene, som de vil bli målt på. Vi skal gjennomføre et program. Vi har partiprogram, vi har forventninger, men vi er også et lag. Det må vi vise fra dag én.