<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ordfører vil ha lønn i bitcoin

New Yorks påtroppende ordfører er svært opptatt av kryptovaluta. Nå ber han om å få utbetalt lønnen sin i bitcoin.

Publisert 6. nov. 2021
Oppdatert 7. nov. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 369 ord
BITCOIN-TILHENGER: Eric Adams er New Yorks neste ordfører fra 1. januar 2022. For å vise at han mener alvor om at byen skal bli USAs kryptohovedstad, ønsker han at hans tre første ordførerlønninger utbetales i bitcoin. Foto: BLOOMBERG

Når nyttårsrakettene går til værs natt til 1. januar, overtar demokraten Eric Leory Adams som ordfører i New York.

Han erstatter Bill de Blasio, som har vært ordfører i «The Big Apple» siden 2014, da milliardæren og mediemogulen Michael Bloomberg overlot vervet til ham.

Adams blir den 110. ordføreren i New York, men der de andre har fått sin lønn i dollar, ønsker Adams å få betalt for sitt arbeid i bitcoin.

Skal bli best på krypto

Nyheten ble kjent torsdag da Adams i et twitter-melding skrev at «New York City vil bli sentrum for kryptovalutaindustrien og andre rasktvoksende innovative næringer».

Meldingen var en respons på en uttalelse fra ordføreren i Miami, Francis Suarez, som uttalte at han skulle få utbetalt sin neste lønn i bitcoin.

Adams skriver på Twitter at han vil følge sin politikerkollega og be om at hans tre første lønnsutbetalinger som ordfører i verdensmetropolen skjer i den digitale valutaen bitcoin.

Politiveteran

Den påtroppende ordføreren i New York er 61 år gammel og har representert bydelen Brooklyn i flere år.

Før han ble politiker på fulltid, var han polititjenestemann i 22 år. 

Etter politikarrieren ble han valgt som senator i delstatsparlamentet og siden 2013 har han vært øverste politiske folkevalgte i bydelen Brooklyn frem til han i sommer vant ordførervalget.

New Yorks ordførere har høyere lønn enn snittet av andre ordførere i USA. Nåværende ordfører Bill de Blasio, har rundt 240.000 dollar i årslønn. Trolig vil Adams lønn ligge på lignende nivå.

Kryptohovedstad

I USA pågår det for tiden en posisjonering mellom byer og delstater som ønsker en ledende posisjon som landets kryptovalutahovedstad.

Miami har vært tidlig på ballen og tilrettelagt for kryptobedrifter som vil etablere seg i byen.

Og politikken har gitt resultater. Nå strømmer ansatte med kunnskaper om krypto- og blokkjedeteknologi til Florida og strendene i Miami.

Det arrangeres store konferanser om temaet i Miami og en kryptovalutabørs er etablert i byen.

Truer NYC posisjon

New York har alltid vært USAs finanshovedstad, og med tanke på hvilken posisjon kryptoøkonomien kan få i fremtiden., vil ikke Adams sitte stille å se på at Miami blir ledende på området.

Derfor angriper han nå ordfører Suarez og prøver å overgå ham på alle måter.

Og for å vise at han mener alvor, ber han altså om å få lønn i bitcoin. I hvert fall i tre måneder.