<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ap beholder 18 av 22 kutt partiet kalte usosiale

Arbeiderpartiet reverserer kun fire kutt fra Solberg-regjeringen blant 22 kutt som partiet kalte usosiale i en valgkampvideo i juli.

    Publisert 13. nov. 2021 kl. 14.21
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 165 ord
    IKKE BARE: Eigil Knutsen (Ap) sier det ikke bare er å bevilge mer penger for å rette opp i flere av ordningene som er kuttet i. Foto: NTB

    De øvrige 18 kuttene ble videreført i tilleggsbudsjettet til Arbeiderpartiet og Senterpartiet, ifølge NRK og VG.

    Kuttene som stoppes, er innstramminger i skattereglene for lange pendlerreiser, innføringen av et nytt bunnfradrag i reisefradraget, økt bunnfradrag i reisefradraget og redusert bevilgning til fri rettshjelp.

    På spørsmål om hvorfor ikke Ap reverserer kuttene, svarer finanspolitisk talsperson Eigil Knutsen at flere av dem ikke bare løses ved å kompensere med penger over budsjettet.

    – Det er ordninger som krever at vi gjør et større arbeid på innretning og modell enn å kun bevilge en sum penger, sier han.

    Knutsen trekker videre frem at regjeringen i Hurdalsplattformen har forpliktet seg til å fikse feriepenger på dagpenger, brillestøtte og offentlig utvidelse av tannhelsetjeneste de neste fire årene, og han sier at regjeringen allerede har innfridd andre løfter, som å senke egenandelen for pendlere.

    Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener Arbeiderpartiet bryter sin egen plan.

    – Dette er klokkeklare løftebrudd som går ut over syke og arbeidsløse mennesker, sier Moxnes til NRK.