<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Xpeng lanserer ny el-SUV – potensiell norgesfavoritt

Xpeng lanserer ny elektrisk SUV.

Publisert 19. nov. 2021
Oppdatert 19. nov. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 325 ord
NORGESFAVORITT: En ny elbil og potensiell norgesfavoritt har blitt lansert av Xpeng.  Foto: Xpeng

Den kinesiske elbilutfordreren Xpeng Motors har enorme ambisjoner i Norge og lanserte for en stund siden sin flaggskipsedan P7 i Norge – sitt første marked utenfor Kinas grenser. 

– Vi skal være blant topp tre elbilmerker i 2025, sa Xpeng-salgsdirektør Christian Hem da det norske Xpeng-apparatet viste frem P7 i Norge.

Nå kommer Xpeng med nok en modell – familie-SUV'en Xpeng G9 – som kan bli en god match for hytteglade nordmenn. 

Bilen vil konkurrere med modeller som Tesla Model Y, Nios ES6 og planlegges lansert i tredje kvartal i 2022. Rekkevidde og pris er ikke oppgitt.

– G9 er den første modellen som blir utviklet med tanke på både internasjonale og kinesiske markeder, sier Henry Xia, medgrunnlegger av Xpeng, i en pressemelding.

Dette er den fjerde modellen Xpeng lanserer etter sin G3 SUV, og sedanene P7 og P5.

G9 blir også den første bilen som blir utstyrt med Xpilot 4.0 – Xpengs førerassistansesystem. Det blir selskapets ekvivalent til Tesla Autopilot og vil gjøre bilen semi-selvkjørt – den vil for eksempel kunne bytte fil på egen hånd. Systemet skal rulles ut i første halvår av 2023. 

Bilen bruker Nvidias Orin-X selvkjørende chipper. 

Xpeng sier også at G9 vil være kompatible med selskapets X-Power superladere som skal kunne lade 200 kilometer på bare fem minutter.

Bilen skal også utstyres med Lidar-teknologi som sender ut laserstråler som spretter tilbake for å måle distanse. Det gir et tredimensjonalt bilde som brukes i selvkjørende teknologi.