<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BW Offshore betaler fortsatt utbytte

BW Offshore fortsetter å betale utbytte også etter tredje kvartal. Høyere stålpriser har gitt en liten kostnadsøkning i det gigantiske Barossa-prosjektet.

Publisert 23. nov. 2021
Oppdatert 23. nov. 2021
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 668 ord
ØKTE KOSTNADER: Ifølge konsernsjef Marco Beenen i BW Offshore er det gigantiske Barossa-prosjektet i rute, høyere stålpriser har økt kostnadene noe.  Foto: Iván Kverme

BWO

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 9.00

Det er ikke alle oljeserviceselskaper som har evnen til å betale utbytter, men BW Offshore fortsetter å gi aksjonærene direkteavkastning kvartal etter kvartal.

Etter tredje kvartal har styret i selskapet vedtatt å betale et utbytte på 0,035 dollar pr. aksje, tilsvarende 31 øre, eller totalt 57 millioner kroner.

Det er det samme som i de foregående kvartalene.

Utbetalingen kommer selv om selskapet har investeringer for flere milliarder kroner i bygging og drift av et flytende produksjonsskip (FPSO) til gassprosjektet Barossa utenfor Australia.

Selskapet valgte ikke å betale noe til aksjonærene da det tidligere i høst solgte seg ned i BW Energy.

«Selskapet forplikter seg fortsatt til å gi økende avkastning til aksjonærene og et kvartalsvis utbytte,» skriver selskapet i kvartalsrapporten.

BW Offshore fikk et resultat før skatt på 10,5 millioner dollar i tredje kvartal, mot 12,3 millioner dollar i kvartalet før.

EBITDA var på 97 millioner dollar, opp fra 91 millioner i andre kvartal. På forhånd var dette ventet til 89 millioner dollar, ifølge estimater fra Infront.

Selskapet hadde en kontantstrøm fra driften på 157 millioner dollar.

Ved utgangen av kvartalet var ordreboken på 6,6 milliarder dollar, inklusive Barossa-kontrakten. Med opsjoner er ordreboken på 8 milliarder.

Økte kostnader i Barossa-prosjektet

Tidligere i år fikk BW Offshore tidenes kontrakt da det ble tildelt oppdraget med å bygge og drifte et flytende produksjonsskip (FPSO) for gassfeltet Barossa utenfor Australia. 

Ifølge selskapet går prosjektet som planlagt, og det er i ferd med å kutte stålet til  FPSO-en. Som følge av økte stålpriser opplever imidlertid BW Offshore «noen kostnadsøkninger», opplyser det i kvartalsrapporten.

– Barossa-prosjektet er i rute, og gjelds- og egenkapitalfinansieringen er fullført. Vi har fullt fokus på sikker og effektiv gjennomføring av FPSO-byggingen og vi leverer også stabil drift fra vårt kjerneområde, sier konsernsjef Marco Beenen i BW Offshore i kvartalsrapporten.

Selskapet har en flåte på 14 FPSO-er som hadde en oppetid på 91,2 prosent i kvartalet.

BW Offshore opplyser videre at det søker å «optimalisere porteføljen av eiendeler» med tanke på det totale kostnadsnivået. 

«Dette inkluderer mulig salg eller resirkulering av enheter dersom reengasjering av enhetene  ikke materialiserer seg,» skriver selskapet i kvartalsrapporten. 

Styrket balansen

Den ovennevnte Barossa-kontrakten er på 4,6 milliarder dollar og BW Offshores største noensinne. Selskapet  skal investere rundt 2 milliarder dollar i prosjektet, og finansieringen av dette kom på plass tidligere i høst.

Nylig fikk BW Offshore inn 560 millioner kroner etter at det solgte seg ned i BW Energy - oljeselskapet som ble skilt ut som eget selskap tidlig i år. 

«BW Offshore har en robust finansiell posisjon. Med det seneste salget av deler av aksjeposten i BW Energy, har selskapet styrket balansen ytterligere for å posisjonere seg for en akselerert vekst inn i fremtidige innvannende offshore energiprosjekter og verdiskaping på lang sikt,» skriver selskapet.

BW Offshore har også satset på blant annet havvind. Havvindsatsingen BW Ideol ble skilt ut som et eget børsnotert selskap tidligere i år, med BW Offshore som største eier.

– Den seneste økningen i energiprisene understreker behovet for fortsatt utvikling av nye olje- og gassfelt, parallelt med en oppskalering av fornybar energi som flytende vind, sier Beenen i rapporten.

BW Offshore

(Mill. USD) 3. kv./21 2. kv./21*
Driftsinntekter 199,6 207,8
Driftsresultat før nedskrivn. 97,1 91,1
Driftsresultat 28,3 23,2
Resultat før skatt 10,5 12,3
Resultat etter skatt 5,2 5,9

BW Offshore

  • En av verdens største eiere av flytende oljeproduksjons- og lagringsskip (FPSO/FSO) med en flåte på 14 skip.
  • I mars vant selskapet en kontrakt på over 40 milliarder kroner for leveranse og drift av et flytende produksjonsskip (FPSO) til gassprosjektet Barossa utenfor Australia.

  • Satser i tillegg på markedet for havvind gjennom BW Ideol, som tidligere i år ble børsnotert som eget selskap.

  • Har også bygget opp BW Energy, som utvikler oljefelt i Afrika. BW Energy er skilt ut som eget selskap og børsnotert.

  • Er notert på Oslo Børs med en børsverdi på 5 milliarder kroner.

  • Største aksjonær er BW Group, som kontrolleres av den Hongkong-baserte forretningsmannen Helmut Sohmen, med en eierandel på nær 50 prosent av aksjene.