<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjeekspert anbefaler 10 av «neste generasjons aksjer»

Jim Cramer plukker sine 10 favorittaksjer fra «neste generasjons indeks».

Publisert 7. des. 2021
Oppdatert 7. des. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 404 ord
Jim Cramer, Mad Money, CNBC Foto: Wikimedia Commons

CNBC har lansert en ny indeks under navnet Next Generation 50 index, og Jim Cramer anbefaler ti av sine favorittaksjer i indeksen.

Indeksen inneholder aksjer og verdier som er viktig for både det profesjonelle og private liv til unge mennesker som går under kategoriene millenials og Generation Z . Verdens to største kryptovaluter, bitcoin og ether, er også inkludert i indeksen, ifølge CNBC.

Cramer har delt sine aksjevalg i to kategorier: senior og junior vekst. Senior-aksjene er selskaper som er noe mer erfarne og har pondus. 

– Junior-aksjene er mer high risk, high reward, sier Cramer. 

Senior vekst

Amazon

Cramer plukker ut Amazon som nummer én i denne gruppen, og understreker at det er skytjenesten Amazon Web Services, som vesentlig i vår stadig mer digitale verden. Han peker også på at selskapets særs lønnsomme annonsevirksomhet antyder attraktive vekstmuligheter.

Alphabet

Google-eier Alphabet dominerer i det lukrative søkemotormarkedet, men Cramer peker på selskapets Google Cloud-avdeling som selskapets neste grunnlag for vekst.

Tesla

Elektrifiseringen av transport er enormt viktig for unge mennesker, og den dominerende amerikanske spilleren, Tesla, mangler seriøs konkurranse i elbilmarkedet, ifølge Cramer. 

Palo Alto Networks

Cramer mener cybersikkerhetsselskapet Palo Alto Networks er perfekt posisjonert til å dra nytte av hybride arbeidsplasser, som mest sannsynlig vil være normalen selv etter pandemien er over. 

Apple

Cramer er lite fokusert på kortsiktige spørsmål som om iPhone 13-etterspørselen, og ser heller på styrken i selskapets merkevare blant unge mennesker. 

– Det er en meget viktig medvind, sier Cramer.

Junior vekst

Roblox

Spillplattformen Roblox er populær blant unge, og selskapet har allerede vist at populariteten det har fått under pandemien, også overlever helsekrisen.

Etsy

Markedsplassen for elektronisk handel Etsy taler til unge kjøpere som ønsker å støtte plattformens enkeltstående selgere og som har et miljøvennlig tankesett. 

– Investorer som vil ha en rolig reise bør unngå Etsy. Det er alltid en humpete reise, sier Cramer.

Airbnb

Cramer gir komplimenter til Airbnbs ledelse og selskapets evne til å holde seg foran konkurrentene. Selskapets markedsmodell kan få ytterligere styrke dersom reisende ønsker å unngå store hoteller og omikron-varianten.

Enphase Energy

Cramer sier han tror Enphase Energy er det eneste solcelleselskapet som er verdt å eie på lang sikt. 

Affirm Holdings

Affirm er en leder i kjøp nå – betal senere-industrien. Selskapet har en avtale med Amazon og Cramer tror selskapet vil fortsette å lage krusninger i finansmarkedet fremover.