<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investerer tosifret milliardbeløp i gigantisk fornybarselskap

Investeringsselskapet Blackstone dytter et tosifret milliardbeløp inn i det fornybare energiselskapet Invenergy Renewables.

Publisert 8. jan. 2022 kl. 10.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
FORNYBART: Invenergy Renewables utvikler blant annet vindprosjekter. Foto: Bloomberg

Det amerikanske investeringsselskapet Blackstone vil investere rundt tre milliarder dollar, cirka 26,5 milliarder kroner, i Invenergy Renewables, som er det største private fornybare energiselskapet i Nord-Amerika, melder Reuters.

Verdens største forvalter av private equity og eiendom har gjort framstøt for å styrke bærekraft-stempelet, ettersom investorer i økende grad er opptatt av selskapenes innvirkning på miljøet og arbeidstakerne.

Blackstones investering vil gi fersk kapital for å akselerere Invenergys utviklingsmuligheter innen fornybar energi.

Det kanadiske pensjonsfondet Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) og Invenergy management forblir majoritetseiere i selskapet, mens Invenergy fortsetter som den administrerende part.

Blackstone opplyser om at investeringen ble gjort gjennom fond administrert av Blackstone Infrastructure Partners.

Amerikansk gigant

Invenergy er et multinasjonalt selskap for utvikling og drift av kraftproduksjon, og ble grunnlagt i Chicago, Illinois, i 2001.

Selskapet utvikler, bygger, eier og drifter kraftproduksjon og energilagringsprosjekter i Amerika, Europa og Asia, og porteføljen inkluderer vind- og solenergi, samt naturgassproduksjon og energilagringsanlegg. 

På hjemmesiden opplyser Invenergy om at det har utviklet 189 prosjekter over fire kontinenter, fordelt på 109 vindprosjekter, 49 solprosjekter, 18 lagringsprosjekter og 13 naturgassprosjekter.

I tillegg opererer det gjennom datterselskaper som Invenergy Renewables.