<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– De fundamentale forholdene er bullish igjen

Oljeprisen løfter seg tirsdag morgen før det tikker inn lagertall fra API senere i dag.

Publisert 11. jan. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
OPP: Oljeprisen stiger tirsdag morgen. Foto: Bloomberg

Oljeprisen stiger tirsdag morgen og brent-oljen er opp 0,2 prosent til 81,22 dollar fatet. WTI-oljen faller 0,04 prosent til 78,70 dollar fatet.

Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 81,02 dollar ved stengetid på Oslo Børs mandag.

En svakere amerikansk dollar bidrar til å støtte oljeprisene, men bekymringer rundt skyhøye smittetall av covid-19, som potensielt kan bidra til å redusere etterspørselen etter drivstoff, bidro til prisfallet fredag og mandag. 

Analytikere peker imidlertid også på stram forsyning fra OPEC+, som ikke holder tritt med etterspørselen og støtter prisene. Grunnen til det er at flere land ikke produserer det økte volumet som ble avtalt, blant annet Nigeria.

«Markedet kan fortsatt dra nytte av en strammere tilbudsside og forsyningsrisiko fra Russland», skriver en ANZ-analytiker i et notat, ifølge Reuters. 

«De fundamentale forholdene er bullish for råolje igjen, spesielt hvis OPEC sliter med å nå produksjonsmålet i kombinasjon med at etterspørselen styrker seg», sier OANDA-analytikeren Craig Erlam til nyhetsbyrået.

Libya, som er unntatt OPECs forsyningsbegrensninger, har blitt rammet av vedlikeholdsarbeid på rørledninger og forstyrrelser i oljefeltene, men mandag var produksjonen oppe igjen ved oljefeltet El Feel.

I dag tikker det også inn lagertall fra American Petroleum Institute (API), etterfulgt av data fra U.S. Energy Information Administration på onsdag.

Seks analytikere spurt av Reuters forventer at amerikanske råoljelagre falt med rundt 2 millioner fat i uken frem til 7. januar, som vil markere den syvende uken på rad med synkende råoljelagre.