<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringen og SV avvikler kompensasjonsordningen for næringslivet

Etter 28. februar avvikles kompensasjonsordningen for næringslivet. Selskaper som mottar støtte får begrenset mulighet til å øke lederlønninger.

Publisert 19. jan. 2022 kl. 14.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 98 ord
AVVIKLES: Etter 28. februar avvikles kompensasjonsordningen for næringslivet. Selskaper som mottar støtte får begrenset mulighet til å øke lederlønninger. Foto: NTB

SV og regjeringen er nå blitt enige om den endrede kompensasjonsordningen for næringslivet, opplyser Kari Elisabeth Kaski (SV) til E24.

Blant annet blir det nå lagt inn det Kaski kaller «sosiale krav», som restriksjoner på ekstraordinære bonuser og økte lederlønninger for selskaper som mottar støtte.

– Vi legger til krav om at det heller ikke skal gjennomføres ekstraordinære lønnsutbetalinger eller bonusutbetalinger. Det er så det ikke skal være mulig å omgå utbytteforbudet som ligger i ordningen, sier hun.

Det skal føres etterkontroll på ordningen, og man kan måtte tilbakebetale støtten dersom man har gjort typen disponeringer som omgår utbytteforbudet, forklarer Kaski.

NTB