<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Markedet forblir sterkt, og er støttet av økt geopolitisk uro

Oljeprisen svekkes svakt tirsdag morgen, men holder seg på et høyt nivå til tross for global børsuro.

Publisert 25. jan. 2022 kl. 07.24
Oppdatert 25. jan. 2022 klokken 07.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 235 ord
HØY: Brent-oljen fortsetter å holde seg over 86 dollar fatet. Foto: Bloomberg

Oljeprisen synker tirsdag morgen og brent-oljen er ned 0,2 prosent til 86,86 dollar fatet. Frontkontrakten for WTI-oljen er opp 0,6 prosent til 83,77 dollar fatet.

Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 86,19 dollar fatet ved stengetid på Oslo Børs mandag.

«Markedet forblir sterkt, og er støttet av økt geopolitisk uro», sier Chiyoki Chen, sjefanalytiker i Sunward Trading, til Reuters.

«Vi ser at det er endel som sikrer seg gevinst på det prisnivået vi er på nå og oppover, men etterspørselen etter olje er fortsatt god ettersom investorene er bekymret for forsyningsbrudd hvis det bryter ut en konflikt mellom Russland og Kina», legger han til.

NATO sa mandag at de setter styrker i beredskap og forsterker i Øst-Europa med flere skip og jagerfly, i det Russland fordømte som vestlig «hysteri», som svar på oppbyggingen av tropper ved Ukraina-grensen.

«Nedsiderisikoen i oljemarkedet vil være begrenset ettersom enhver eskalering av situasjonen av situasjonen i Ukraina eller Midtøsten vil føre til at prisene skyter i været», sier Satoru Toshida, en råvareanalytiker hos Rakuten Securities, til Reuters.

Han peker også på at det forventes at tilbudssiden fortsatt vil være stram ettersom OPEC+ sliter med å nå produksjonsmålet og sannsynligvis vil beholde politikken med en gradvis økning i tilbudssiden.

Samtidig viser en undersøkelse utført av Platts at de amerikanske råoljelagrene mest sannsynlig falt med 2,1 millioner fat, til rundt 411,7 millioner fat forrige uke. Tirsdag kveld offentliggjør American Petroleum Institute sine lagertall, mens de offisielle lagertallene kommer onsdag ettermiddag.