<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Revansj for flere asiatiske børser, men nedturen fortsetter i Kina

Flere av de ledende asiatiske indeksene revansjerer seg etter flere dager med nedgang, men i Kina fortsetter børs-nedturen.

Publisert 9. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
OPP: Ledende japanske børsindekser stiger onsdag. Eugene Hoshiko

I Japan stiger Nikkei 0,8 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,7 prosent.

Shanghai Composite i Kina svekkes 1,7 prosent og Hang Seng i Hongkong er ned 2,5 prosent. Hang Seng-indeksen tynges blant annet av nedgang for en rekke teknologiselskaper. Blant annet faller Tencent over 3 prosent.

I India er Sensex 1,0 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia går frem 1,0 prosent, og Straits Times i Singapore styrkes 1,1 prosent.

Markedene i Sør-Korea er stengt onsdag på grunn av landets presidentvalg.

Makrotall

Det har også tikket inn en rekke asiatiske makrotall på morgenkvisten.

I Kina var produsentprisene (PPI) opp 8,8 prosent i februar på årsbasis, ifølge TDN Direkt.

Det var på forhånd ventet at produsentprisene ville være opp 8,7 prosent på årsbasis, ifølge konsensusestimatet fra Trading Economics. I foregående måned var produsentprisene opp 9,1 prosent på årsbasis.

Konsumprisindeksen i Kina steg 0,9 prosent i februar på årsbasis, helt i tråd med konsensusprognosen fra Trading Economics, og det samme nivået som i januar.

Japans BNP steg 1,1 prosent i fjerde kvartal på kvartalsbasis, viser endelige tall. På årsbasis var oppgangen 4,6 prosent.

Det foreløpige tallet viste en oppgang på 1,3 prosent på kvartalsbasis og 5,4 prosent på årsbasis. Trading Economics-konsensus var på en oppgang på henholdsvis 1,4 prosent og 5,6 prosent.