<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny krisepakke fra regjeringen

Ap-Sp-regjeringen legger fredag frem en omfattende krisepakke for å håndtere følgene av Ukraina-krigen.

Publisert 17. mars 2022
Oppdatert 17. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
KRISEPAKKE: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) samlet tidligere denne uken regjeringen til budsjettkonferanse på Klækken Hotell utenfor Hønefoss. Fredag legger han frem en ny krisepakke for å håndtere konsekvensene av krigen i Ukraina. Foto: NTB

Det bekrefter finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) overfor VG.

– Ja, vi har bestemt oss for en bred satsing innenfor en rekke av disse områdene. Det gjelder folks trygghet i en utrygg situasjon med krig i Europa, sier Vedum.

Det var NRK som først meldte om den nye krisepakken, som vil dekke forsvar, sivil beredskap, sanksjoner og flyktningsituasjonen.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal holde en redegjørelse for Stortinget om krigen i Ukraina fredag klokken 9. Regjeringen har deretter invitert til en pressekonferanse klokken 11.15.

Etter det NTB kjenner til, vil krisepakken inneholde tiltak for å hjelpe kommunene håndtere tilstrømningen av flyktninger fra Ukraina, og for å sette helsevesenet i stand til å gi flyktningene den helsehjelpen de trenger.

I tillegg kan det ventes en betydelig økning i forsvarsbevilgningene.

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) bekreftet allerede onsdag at det vil komme mer penger til Forsvaret. Ifølge ham vil det blant annet handle om å øke aktiviteten i nord.

– Der gjør vi tiltak både på militær og sivil sektor, sa Enoksen.

(NTB)