<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå er Rana Gruber notert på hovedlisten på Oslo Børs

– Noteringen på hovedlisten gir oss tilgang til en bredere og global kapitalbase, sier Rana Gruber-sjef Gunnar Moe.

Publisert 28. mars 2022
Oppdatert 28. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
HOVEDLISTEN: Rana Gruber-sjef Gunnar Moe har nå fått selskapet noterte på hovedlisten på Oslo Børs.  Foto: Rune Eidissen

 

Mandag ble jernmalmprodusenten Rana Gruber overført fra Euronext Growth til hovedlisten på Oslo Børs. Selskapet har mer enn 200 års erfaring fra gruvedrift, og har gruver rett utenfor Mo i Rana. 

– Børsnotering av Rana Gruber på Oslo Børs’ hovedliste er en viktig milepæl for selskapet vårt. Det er også en viktig milepæl for næringslivet i Nord-Norge, og vi håper at vi bidrar til at andre selskaper i regionen vår tør å tenke stort, sier Gunnar Moe, adm. direktør i Rana Gruber, i en melding.

Rana Gruber har 300 ansatte og en produksjonskapasitet på 1,8 millioner tonn jernmalmkonsentrat og spesialprodukter. Ved børsåpning mandag ble aksjen omsatt for 63 kroner, noe som gir selskapet en markedsverdi på 2,35 milliarder kroner. Etter en times handel omsettes aksjen for 66,40 kroner, opp 3,7 prosent.

– Noteringen på Oslo Børs’ hovedliste gir oss tilgang til en bredere og global kapitalbase, i tillegg til at flere får mulighet til å investere i Norges eneste jernmalmprodusent, sier Moe.

Rana Gruber

Norsk gruveselskap som utvinner jernmalm fra Storforshei og Ørtfjell som ligger rundt 30 kilometer nordøst for Mo i Rana.

Dagens inkarnasjon av selskapet ble opprettet i 1991. Men det har vært utvinning fra gruvene siden 1964.

Selskapet har rundt 300 ansatte og produserer rundt 1,8 millioner tonn jernmalm i året.