<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor melder om høyere gassproduksjon

Equinor hadde en høyere gassproduksjon på Troll i første kvartal 2022 sammenlignet med første kvartal i 2021. Total gassproduksjon på norsk sokkel ventes høyere på årsbasis.

Publisert 8. apr. 2022 kl. 09.06
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 252 ord
Equinor-sjef Anders Opedal. Foto: Eivind Yggeseth

 Høy volatilitet og prisøkning i europeiske gassmarkeder har medført bedre enn ventet mark-to-market-resultater innen Equinors europeiske gass- og LNG-virksomhet i kvartalet. Det fremgår av selskapets invitasjon til analytikere for å bidra med estimater til konsensus for første kvartal, fremlagt fredag.

Samtidig opplyses det at produksjonen på Johan Sverdrup ble påvirket av planlagte installasjonsaktiviteter i kvartalet, og effekten beregnes til omtrentlig 10.000 fat pr. dag i første kvartal. På Statfjord B har det vært vedlikehold i første kvartal 2022, mens det ikke var vedlikehold i samme kvartal året før.

Realisert væskepris for E&P Norway var rundt 100 dollar pr. fat i første kvartal 2022, mens for E&P International estimeres realisert væskepris til 97-99 dollar pr. fat. Hva gjelder E&P segmentet i USA skriver Equinor at produksjonen i første kvartal ventes noe lavere enn forrige kvartal.

Equinor opplyser videre at resultatene for første kvartal vil bli negativt påvirket med om lag 400-500 millioner dollar grunnet handel i naturgassderivater for hedging.

Selskapet estimerer en skattebetaling på 8,4 milliarder dollar for norsk sokkel i andre kvartal 2022. Videre venter Equinor at CO2-avgiftene vil legge seg på 91 millioner dollar i andre kvartal. 


Hva gjelder fornybarsegmentet skriver Equinor at produksjonen for første kvartal ventes å være på linje med historiske mønstre.

TDN Direkt

Equinor

  • Norges største olje- og gasselskap med hovedkontor i Stavanger.
  • Konsernsjef er Anders Opedal. Styreleder er Jon Erik Reinhardsen.
  • Grunnlagt i 1972 etter vedtak fra Stortinget om å opprette et statlig oljeselskap.
  • Har virksomhet i mer enn 30 land.
  • Den norske stat er største aksjonær gjennom Olje- og Energidepartmentet og Folketrygdefondet.
  • Børsverdi på rundt 840 milliarder kroner.