I prognosene som ble publisert klokka 20, ligger Macron an til en oppslutning på 28,1 prosent, mens Marine Le Pen fra Nasjonal samling får en oppslutning 23,3 prosent.
Dermed blir det som ventet sittende president Macron og ytre høyre-utfordreren Le Pen som møtes i andre og avgjørende valgomgang 24. april, ifølge prognosene.
Macron ser ut til å klare seg bedre enn det som ble spådd i meningsmålingene i forkant av valgdagen søndag.
Jean-Luc Mélenchon fra venstresiden ligger an til en tredjeplass med en oppslutning på 20,1 prosent av stemmene.
Nøyaktige
Prognosene blir gjort av meningsmålingsfirmaer på vegne av franske TV-kanaler og medier, og er basert på et utvalg av stemmer fra utvalgte valglokaler rundt om i Frankrike.
De har i tidligere valg vist seg å være svært nøyaktige.
Det franske valgsystemet fungerer slik at dersom ingen av de 12 presidentkandidatene får minst 50 prosent av stemmene, vil de to kandidatene som har fått flest stemmer, gå videre til en andre runde der velgerne må stemme på nytt.
Zemmour under 10 prosent
En annen kandidat fra ytre høyre, Eric Zemmour, ser ikke ut til å ha klart å stjele så mange stemmer fra Le Pen som han kanskje hadde håpet.
Prognosene viser en foreløpig oppslutning på 7,2 prosent til ham, mens Republikanernes Valérie Pécresse ligger på 5 prosents oppslutning
De andre kandidatene ligger alle under 5 prosent på målingen, med Nathalie Arthaud og Philippe Poutou sist på henholdsvis 0,8 og 0,5 prosents oppslutning.
Tolv kandidater
Franske velgere kunne stemme på hele tolv kandidater som kjempet om å bli landets president. Men valgkampen har vært preget av at det ifølge meningsmålingene i realiteten har vært en kamp mellom Macron og Le Pen.
For mange av de andre kandidatene ser valget ut til å bli en miserabel affære. Det gjelder blant andre Anne Hidalgo fra Sosialistpartiet og Valérie Pécresse fra Republikanerne, som representerer de to partiene som inntil valget i 2017 hadde byttet på regjeringsmakten i flere tiår.
Macron hadde lenge en behagelig ledelse på meningsmålingene, men i valgkampens innspurt krympet avstanden til Le Pen.
Valgdeltakelse
Det var også knyttet stor spenning til valgdeltakelsen som gjennom søndagen har vært lavere enn ved forrige presidentvalg i 2017.
Opptellingen søndag viser en noe lavere valgdeltakelse enn ved tidligere valg.
Både klokken 12 og klokken 17 viste den foreløpige deltakelsen at færre franskmenn har tatt turen til valgurnene i årets valg.
Ulike valgkamper
Le Pen har under valgkampen fremstått som mer moderat enn tidligere. Hun har også drevet en intens valgkamp i Frankrikes mange distrikter, møtt velgere på grasrota og snakket varmt om hvordan hun vil øke folks kjøpekraft og bedre deres levekår.
Macron har på sin side nærmest vært fraværende i valgkampen inntil det siste, noe analytikere mener har straffet seg. De siste dagene har Macron advart velgerne innstendig mot å stemme på Le Pen, som han mener er en farlig høyrepopulist.
Sentral debatt
Et viktig punkt på agendaen videre for det franske presidentvalget skjer sannsynligvis 20. april da Macron og Le Pen skal møte hverandre i en direktesendt TV-debatt.
Den siste debatten før valget har tidligere hatt en avgjørende innvirkning på utfallet av valget, spesielt i 2017 da Macron ble ansett for å ta overtaket i diskusjonene med Le Pen, som ble oppfattet som forvirret.
Macron ventes de neste to ukene å legge sin diplomatiske innsats i Ukraina-krisen til side og heller fokusere helhjertet på valgkampen.
(NTB)