<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elon Musk saksøkt

En Twitter-aksjonær har levert inn søksmål mot Tesla-gründer og sjef, Elon Musk.

Publisert 13. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
SAKSØKT: Tesla-grunnlegger Elon Musk kjøpte over 9 prosent av aksjene i Twitter i mars og er nå saksøkt for angivelig å ha rapportert kjøpet for sent. Foto: Bloomberg

Twitter-aksjonær Marc Bain Rasella har saksøkt Elon Musk fordi han mener Musk rapporterte aksjekjøpet i Twitter for sent, ifølge Barron's.

Søksmålet ble levert til Manhattans føderale domstol tirsdag, med påstand om at Musk har brutt aksjehandelsloven i USA ved å ikke ha meldt om kjøpet av minst 5 prosent av aksjene i selskapet senest 24. mars.

Når passerte han 5 prosent?

Rasella søker å få søksmålet registrert som et gruppesøksmål for aksjonærer som solgte aksjer i Twitter mellom 24. mars og 1. april.

Loven sier at passering av 5 prosent skal rapporteres senest 10 dager etter at det har skjedd,  noe som ifølge søksmålet skal ha skjedd allerede 14. mars. Kjøpet ble meldt 4. april, etter at Musk hadde kommet over en eierandel på 9 prosent.

Aksjen smalt opp

«Ved å unnlate å avsløre sin eierandel i tide, kunne Musk kjøpe aksjer i Twitter billigere i løpet av klasseperioden,» heter det i søksmålet.

Da Musk avslørte aksjekjøpet på Twitter smalt aksjen opp 27 prosent fra slutt 1. april på 44,91 dollar, ifølge Barron's.

Musk har ikke svart på Barron's spørsmål om hans kommentar til søksmålet.