<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus ikke nådig – nær halverer sportsgigant

Pareto Securities tar kraftig i når meglerhuset kutter kursmålet på XXL

Publisert 25. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
NÆR HALVERES: Pareto Securities kutter kursmålet på XXL kraftig etter en dårlig vinter og utsikre markedsutsikter. Bloomberg

 

Sportsutstyrgiganten XXL opplever en skikkelig blåmandag med dobbelt så høyt kursras som dagens voldsomme nedgang på Oslo Børs.

Mandag ettermiddag har XXL-aksjen falt nærmere 7 prosent på Oslo Børs, etter at Pareto Securities har sluppet en oppdatering på aksjen som nær halverer forventet markedsverdi på selskapet.

I oppdateringen nedgraderer Pareto Securities XXL til en hold-anbefaling, ifølge TDN Direkt.

Kursmålet kappes nærmest i to, og nedjusterer til 12 kroner pr. aksje, fra tidligere 21 kroner.

Etter mandagens kursfall handles XXL for 10,30 kroner, og aksjen har dermed falt 27 prosent på Oslo Børs hittil i år, og nær 40 prosent på ett år.

Meglerhus spriker

Senest 20. april gikk Arctic Securities motsatt vei. I en artikkel i Finansavisen hevdet analytiker Carl Frederick Bjerke i Arctic at XXL-aksjen har falt nok, og at «nåværende kursnivå gir en attraktiv risk/reward».

Analytikeren oppgraderte aksjen fra hold- til kjøpsanbefaling, samtidig som kursmålet på 13 kroner ble opprettholdt.

I mandagens oppdatering fra Pareto skriver meglerhuset at det venter at «like-for-like-veksten for første kvartal 2021 vil falle 10,6 prosent på grunn av dårlige vinterforhold og svake sportsdetaljytelser over hele Norden». 

I tillegg forventes høyere kostnader og mindre gunstig valuta for selskapet.

«Våre anslag for resten av 2022 og 2023 er revidert ned da vi forventer at makroforhold vil resultere i mindre ikke-essensielt forbruk», skriveR Pareto ifølge nyhetsbyrået.