Reaksjonene har vært mange siden Elon Musk mandag kveld fikk godkjent sitt Twitter-bud på 54,20 dollar pr. aksje, tilsvarende rundt 44 milliarder dollar.
Amazon-gründer og verdens nest rikeste etter Musk, Jeff Bezos, var ifølge CNBC raskt ute med en tweet der han antyder at Kina kan komme i posisjon til å påvirke Twitter så snart handelen fullføres.
«Skaffet den kinesiske regjeringen seg nettopp «torget» som pressmiddel?», skrev Bezos, med en referanse til Musks tidligere løfte om å gjøre Twitter til et «digitalt torg» der brukerne kan snakke og debattere fritt.
Bånd til Kina
Milliardæren viser selvfølgelig også til Musks bånd til Kina, gjennom kjempefabrikken Tesla åpnet i Shanghai i 2018. Elbilprodusenten er veldig avhengig av at kinesiske selskaper leverer materialer som inngår i Tesla-bilenes batterier.
Samtidig er det slik at Twitter er forbudt i Kina. Nettstedet viser til at Beijings såkalte «store brannmur» nekter en rekke vestlige sosiale mediegiganter tilgang, inklusive også Facebook, Instagram og YouTube.
«Mitt eget svar på dette spørsmålet er sannsynligvis ikke. Det mest trolige utfallet i dette tilfellet er heller kompleksitet i Kina for Tesla enn sensur på Twitter. (...) Men vi får se. Musk er ekstremt god på å navigere denne type kompleksitet», fortsetter Bezos.
Kamphaner
Dette siste stikket fra Bezos er et nytt kapittel i en feide som lenge har pågått mellom verdens to rikeste, blant annet om deres ambisjoner i verdensrommet. Musk er toppsjef i SpaceX, mens Bezos har sitt eget romfartsselskap i Blue Origin.
Twitter-oppkjøpet har vekket bekymringer fra noen politikere og kommentatorer som mener Musk vil få for mye kontroll over ordskiftet på internett.
Men milliardærer som eier medieselskaper er ikke noe nytt, da Bezos selv eier Washington Post og Salesforce-sjef Marc Benioff kjøpte Time Magazine i 2018.