<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anker dom om Schibsteds oppkjøp av Nettbil

Konkurransetilsynet har anket Gulating lagmannsretts dom fra mars i år til Høyesterett.

Publisert 5. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord
ANKER: Konkurransetilsynet anker Gulatings dom om oppkjøpet av Nettbil. Her Karin Stakkestad Laastad, juridisk direktør i Konkurransetilsynet. Foto: Konkurransetilsynet

 

Staten ved Konkurransetilsynet har anket Gulating lagmannsretts dom fra mars i år til Høyesterett, skriver Konkurransetilsynet torsdag.

Lagmannsretten opphevet Konkurranseklagenemndas vedtak om å forby foretakssammenslutningen mellom Schibsted og Nettbil.

– Konkurransetilsynet er ikke enig i lagmannsrettens dom og har derfor anket dommen til Høyesterett, sier juridisk direktør i Konkurransetilsynet Karin Stakkestad Laastad.

Konkurransetilsynet fattet vedtak som forbød transaksjonen i november 2020. Schibsted påklaget vedtaket til Konkurranseklagenemnda som stadfestet tilsynets vedtak i mai 2021. Schibsted tok ut søksmål for Gulating lagmannsrett, og lagmannsretten opphevet Konkurranseklagenemndas vedtak i mars i år.

Schibsted uttalte tidligere at oppkjøpet av Nettbil burde godkjennes.

– Vi har hele tiden ment at oppkjøpet av Nettbil burde vært godkjent, og mener dette er en god – og riktig – avgjørelse. Dette er bra for gründerne, for Nettbil, for Nettbils kunder og for oss i Schibsted, sa kommunikasjonsdirektør Atle Lessum hos Schibsted i en kommentar til Finansavisen da den nå ankede dommen ble lagt frem i mars.