<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sørlandsby får ny skole: – Kapasiteten er sprengt

I dag må skolen avvise elever i nærområdet fordi kapasiteten er sprengt. Om to år står imidlertid ny skole klar, med plass til 70 prosent flere.

Publisert 9. juni 2022
Oppdatert 9. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
LEVERING OM TO ÅR: Slik skal det se ut på nye Wilds Minne skole på Lund i Kristiansand når skolen står ferdig i 2024, også med ny flerbrukshall. Illustrasjon: Norconsult

 

Veidekke har inngått en kontrakt med Kristiansand kommune for byggingen av nye Wilds Minne skole på Lund i Kristiansand, opplyser entreprenørkonsernet torsdag.

Kontrakten er en totalentreprise med samspill verdt 376 millioner kroner.

Den inngår i ordrereserven for inneværende kvartal, ifølge Veidekke.

– Elever må avvises

Den nye skolen skal bli på rundt 6.000 kvadratmeter. I tillegg kommer en flerbrukshall på 3.500 kvadratmeter med næringslokaler i første etasje.

Skolen dimensjoneres for 500 elever på barneskoletrinnet og 60 ansatte.

«Årsaken til at skolen skal utvides er at det stadig blir flere elever på barnetrinnet på Lund. I dag er kapasiteten på Wilds Minnes skole sprengt, og elever i nærområdet må derfor avvises», heter det på Kristiansand kommunes nettsider om det nye skoleprosjektet.

I dag har Wilds Minne skole en beregnet kapasitet på 295 elever, mens antallet elever i fjor ble oppgitt til 382.

Overlevering i 2024

Rivingen av dagens bygningsmasse er allerede påbegynt.

Byggingen av den nye skolen starter i august, og overlevering skal etter planen finne sted i juni 2024, ifølge Veidekke.

Selskapet presiserer at det er klare miljøambisjoner ved prosjektet, med fokus på gjenbruk, miljøgevinst og innovasjon og «utstrakt bruk av massivtre og miljøvennlige løsninger».