<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår Tesla-aksjen kraftig opp

UBS oppgraderer Tesla til kjøpsanbefaling etter kraftig fall i aksjen, og lokker med stor gevinst i kursmålet.

Publisert 9. juni 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 286 ord
KRAFTIG OPP: UBS spår en økning på 50 prosent i Tesla-aksjen. Foto: Dreamstime

Får UBS rett, setter Tesla opp farten og rykker fra andre vekstaksjer på den hardt prøvede Nasdaq-børsen.

I en oppdatering oppgradere den sveitsiske investeringsbanken Tesla til kjøpsanbefaling og hevder svært lyse utsikter for aksjen som har falt 31 prosent i år.

«Vi tror de operasjonelle utsiktene er sterkere enn noen gang før», hevder Patrick Hummel i UBS, ifølge en artikkel på CNBC.

«Vi forventer at Teslas vertikale integrasjon i halvledere, programvare og batteri vil resultere i overlegen absolutt vekst og lønnsomhet i årene som kommer», hausser Hummel i analysen.

Aksjen kan gå 52 prosent

Tesla-aksjen har falt 41 prosent fra toppene i november 2021. Til tross for bratt fall, opprettholder UBS kursmålet på 1.100 dollar pr. aksje, noe som før analysen ble kjent ga en oppside på 52 prosent i aksjen.

Tesla handles nær historisk laveste verdier på pris-til-inntektsbasis, ifølge banken. Den positive analysen fra UBS har imidlertid fått fart på Tesla-aksjen, som stiger 2,7 prosent til 745 dollar pr. aksje like etter amerikanske børser åpnet torsdag. 

Innfrir UBS' forventninger til elbilprodusenten, kan investorer som hiver seg på veddemålet fremdeles få med seg en gevinst på 48 prosent i Tesla. 

Tidligere høytflygende vekstaksjer, som handles på løftet om betydelig inntjening i fremtiden, har slitt kraftig i år på investorenes frykt for stigende renter, skyhøy inflasjon og fare for resesjon. Tesla og UBS' opprettholdelse av kursmålet, skiller seg i så måte ut på Nasdaq. 

Langt forbi konkurrenter

Investeringsbanken er også positiv til Teslas operasjonelle momentum, med høy ordrereserve og to nye fabrikker i Tyskland og Texas, ifølge notatet.

I tillegg mener UBS at Teslas forsyningskjededyktighet er en undervurdert ressurs for elbilprodusenten.

«Markedet undervurderer fortsatt hvor mye bedre Tesla vil klare seg sammenlignet med konkurrentene når det gjelder vekst og lønnsomhet», understreker Hummel.