<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ekspert: – Gjenoppretting til tidligere bitcoin-høyder vil ta tid

Teknisk strateg i DeMark Analytics, Tom DeMark, så bitcoinfallet allerede i mars. 

Publisert 20. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
BITCOIN: Har allerede falt under nivået som Tom DeMark spådde i mars. Foto: Bloomberg

Etter en ustabil helg falt bitcoin-kursen ned til under 18.000 dollar før den på mandag formiddag steg til rundt 20.000 dollar. Mye av bitcoins verdi har kollapset etter at Federal Reserve startet hevingen av styringsrenten. Nå har valutaen falt rundt 70 prosent fra toppen 10. november på 68.924 dollar, skriver teknisk strateg, Tom DeMark, i en analyse, ifølge MarketWatch. 

DeMarks analyse legger stor vekt på signaler om både overkjøp og oversalg, noe man ser klare tendenser på i dagens marked. 

Sammenbrudd

Allerede i mars skrev han at bitcoin kunne falle så lavt som 18.418 dollar. På den tiden ble  kryptovalutaen handlet så høyt som 48.000 dollar. Videre skriver DeMark at det er gjort varig skade etter det store kursfallet.

«Slike sammenbrudd som vi ser nå viser høy sannsynlighet for at gjenoppretting til tidligere bitcoin-topper vil kreve mange år, om ikke tiår, å oppnå», skriver DeMark. 

Som en sammenligning med børskrakket i 1929 tok det 25 år før aksjemarkedet oversteg den forrige toppen. I likhet med aksjemarkedet i 1929 kan det bli en større oppgang, men det vil ta tid, ifølge eksperten. 

«Det fornektes ikke utsikter til opptil 50-56 prosent utvinning i løpet av de kommende månedene, noe som kan innebære et bitcoin-rally tilbake til 40.000-45.000 dollar», skriver eksperten.