<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Dette ser ikke ut som en ekte resesjon

Bill Ackman mener aggressive renteøkninger nå vil gi smerte på kort sikt, men redde økonomien på lengre sikt. Han toner ned resesjonsfrykten.

Publisert 6. juli 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 246 ord
TONER NED RESESJONSFRYKT: Bill Ackman. Foto: Bloomberg

Milliardær og hedgefondforvalter Bill Ackman har lenge vært en høylytt kritiker av Federal Reserve og hvordan den amerikanske sentralbanken har håndtert den skyhøye inflasjonen.

«Inflasjonen har grodd fast og blitt et tema rundt middagsbordet for alle, og kommer ikke ned med det første», tvitret Pershing Square Capital-sjefen mandag, ifølge et oppslag i New York Post.

– Må heve til 4-5 prosent

Ifølge Ackman har Fed nå intet annet valg enn å heve styringsrenten til 4-5 prosent innen neste år – nesten det tredoble av dagens 1,50-1,75 prosent. Dette vil «forhåpentlig» være nok til å trekke ned inflasjonen, mener han.

«Jo raskere Fed kveler inflasjonen, desto bedre blir det for lange obligasjoner langsiktige finansielle aktiva som aksjer. Ikke bli villedet av kortsiktige, teknisk drevne markedsbevegelser», tvitrer Ackman.

«Ikke glem at aksjemarkedet måler nominelle selskapsverdier. Inflasjonen skader tilliten i næringslivet og blant forbrukere, og bremser veksten. Dreper vi inflasjonen nå, redder det økonomien på lengre sikt til prisen av litt smerte på kort sikt», fortsetter han.

Toner ned resesjonsfrykt

Samtidig toner Ackman ned den amerikanske resesjonsfrykten som preger dagens finansmarkeder.

«Vi har et tilbudsproblem, ikke et etterspørselsproblem. Dette ser ikke ut som et opplegg for en sann økonomisk resesjon, uavhengig av hvilken definisjon man foretrekker», går det frem av en annen tweet.

Juni-målingen for amerikansk inflasjon slippes onsdag neste uke. 

Konsensus peker ifølge Trading Economics mot 8,7 prosent i samlet inflasjon på årsbasis, noe som i så fall vil være opp fra 8,6 prosent i mai. På månedsbasis ventes inflasjonen til 1,0 prosent.