<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oligark funnet død i svømmebasseng

Yuri Voronov ble funnet skutt i sitt eget svømmebasseng, og blir med det den femte Gazprom-tilknyttede forretningsmannen som dør under mystiske omstendigheter i år.

Publisert 6. juli 2022
Oppdatert 7. juli 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
FUNNET DØD: Yuri Voronov ble funnet død i et basseng, med skuddskader. Foto: Dreamstime

En 61 år gammel forretningsmann med tilknytning til Gazprom har blitt funnet død av skuddskader. Det er den femte personen tilknyttet den russiske gassindustrien som dør under voldelige omstendigheter i år, skriver The Times.

Yuri Voronov, ledet Astra Shipping, et transportselskap som har jobbet med Gazprom.

 Liket hans ble oppdaget i svømmebassenget på en luksuseiendom nær St Petersburg.

Det ble også funnet patronhylser og et håndvåpen på stedet. Enken hans sier at Voronov hadde drukket mye etter å ha tapt penger i konflikter med forretningspartnere.

En rekke av døde energitopper

Voronovs død kommer etter at fire andre gass-tilknyttede oligarker har dødd under mystiske omstendigheter i år, både før og etter den russiske invasjonen av Ukraina. Alle hendelsene har blitt stemplet som selvmord.

I januar ble Gazproms toppsjef Leonid Shulman funnet død inne i sin egen eiendom. Måneden ble Alexander Tyulyakov, nok en Gazprom-topp, funnet død i en fritidseiendom i nærheten av St. Petersburg. Vladislav Avayev, en tidligere visepresident i Gazprombank, ble i april funnet skutt sammen med sin kone og datter i deres luksusleilighet i Moskva. Dagen etter ble Sergey Protosenya, styremedlem i Russlands energigigant Novotek, funnet død i hagen til sin spanske ferievilla . Inne i luksuseiendommen fant politiet hans kone og tenåringsdatter livløse i hvert sitt soverom.