<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mangemilliardær kjøper eiendom for 500 millioner dollar

Zara-grunnlegger Amancio Ortega har kjøpt en eiendom på Manhattan i New York for 500 millioner dollar.

Publisert 14. juli 2022
Oppdatert 14. juli 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
EIENDOM: Amancio Ortega kjøper en eiendom på Manhattan til 500 millioner dollar.  Bloomberg

Amanico Ortega grunnla klesmerket Zara i 1975, og er i følge det amerikanske økonomimagasinet Forbes god for nesten 600 milliarder norske kroner. 

Torsdag blir det kjent at Ortega har kjøpt leilighetsbygningen Dutch 19 på Manhattan i New York. Ifølge Bloomberg har bygningen 64 etasjer og er stappfull av luksusleiligheter. Kjøpesummen endte på heftige 500 millioner dollar, som tilsvarer om lag 5 milliarder norske kroner. 

Kjøpet ble gjort gjennom holdingsselskapet Pontegadea, der Ortega er majoritetsinteresse med en eierandel på 59 prosent. Tidligere i år kjøpte selskapet en eiendom i Glasgow for over 2 milliarder kroner, samt Rotal Blank Plaza i Toronto for over 9 milliarder kroner. 

Diversifiserer porteføljen

Til tross for en stor eksponering mot eiendomssektoren, har Ortega økt diversifiseringsgraden til holdingsselskapets investeringsportefølje. 

Pontegadea har nylig investert i diverse fornybarprosjekter, og kjøpte i fjor en eierandel i det portugisiske energiselskapet REN. Selskapet har også posisjoner i den spanske nettoperatøren Red Electra og energiselskapet Enagas. 

Ortega er Spanias rikeste person, og rangeres av Forbes som verdens tjuetredje rikeste.