<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Doblet importen av russisk olje

Tyrkia har mer enn doblet importen av russisk olje så langt i år. Samarbeidet mellom landene har styrket seg betydelig. 

Publisert 22. aug. 2022
Oppdatert 22. aug. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
OPPBLOMSTRING: Handelsamarbeidet mellom Russland og Tyrkia har blomstret siden Russland invanderte Ukraina. Her presidentene Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan. Foto: Bloomberg

Tyrkia har doblet sin import av russisk olje så langt i år. Landene skal også ha styrket samarbeidet innenfor næringslivet, ifølge Reuters.

Handelen mellom Tyrkia og Russland har blomstret siden mars og flere tyrkiske selskaper har gått inn for å fylle tomrommet etter at vestlige selskaper har forlatt Russland.  

Tyrkia økte oljeimporten fra Russland, inkludert Ural- og Siberian Light-kvaliteter, utover 200.000 fat pr. da så langt i år, sammenlignet med bare 98.000 fat pr. dag i samme periode av 2021, ifølge Refinitiv-data.

Tyrkia har ikke sanksjonert Russland på bakgrunn av deres krigføring i Ukraina, og landet har sagt at det fortsatt er avhengige av russiske energiforsyninger.

– Valget var åpenbart

I begynnelsen av august møttes Putin og Erdogan og ble enige om å øke forretningssamarbeidet.

Tyrkia reduserte også kjøpet av olje av nordsjø-, irakisk og vestafrikansk kvalitet, til fordel for historisk billig russisk olje. 

– Valget for Tyrkias raffinerier var åpenbart ettersom de ikke har noen grenser for russisk oljekjøp, sa en handelsmann som vil bli holdt anonym til Reuters.