<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser 45 prosent oppside i seismikkaksje

Meglerhus mener PGS-aksjen har en potensiell oppside på 45 prosent. 

Publisert 29. aug. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 199 ord
DEKNING: Carnegie tar opp dekningen av PGS igjen, og ser stor oppside. Her «Ramford Vanguard», seismikkskip som eies av PGS. Foto: Ole Jørgen Bratland

PGS

I en oppdatering mandag skriver Carnegie at de har bestemt seg for å gjenoppta dekningen av PGS. «Comebacket» markeres ved at meglerhuset gir oljeserviceselskapet en kjøpsanbefaling og setter kursmålet på 12 kroner pr. aksje. 

Med et kursmål på 12 kroner ser Carnegie en potensiell oppside i PGS-aksjen på nesten 45 prosent mandag formiddag. 

Ifølge TDN Direkt erkjenner meglerhuset at det er en høy finansiell risiko i aksjen, med en gjeld på 971 millioner dollar som har forfall i 2023 og 2024. Men ifølge meglerhuset er markedsforholdene og -utsiktene forventet å bli vesentlig bedre. Og dette bør gi selskapet bedre inntjening og kontantstrømmer, som vil gjøre at PGS kan refinansiere med enten svært begrenset ny egenkapital eller ingen ny egenkapital i det hele tatt.

Strategisk avtale

Analysen fra Carnegie kommer bare noen dager etter at PGS og Shell inngikk en strategisk avtale. Avtalen strekker seg utover flere år og går ut på om tilgang til en betydelig del av PGS sitt multiklientdatabibliotek.

I løpet av de siste to årene har PGS utviklet og investert i en strategisk sky-basert løsningsarkitektur som kan betjene multiklientdata til klienter.

Denne løsningen, som muliggjør bedriftstilgang, er unik i bransjen og vil forbedre letearbeidsflyten for energiselskaper og akselerere deres strategiske beslutninger.