<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Første kommersielle avtale for Aker Biomarine-produkt

Aker Biomarine har signert en avtale med Trofi Nutritional med mål om å utvikle medisinske matprodukter basert på Lysoveta.

Publisert 1. sep. 2022
Oppdatert 1. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord
NY AVTALE: For Aker Biomarine. Foto: NTB

 

På starten av fjoråret inngikk Aker Biomarine en avtale med Medical Food Solutions Research, for å utforske mulighetene for Aker Biomarines Lysoveta-produkt.

Torsdag annonserte selskapet at samarbeidet har båret frukter, og at det har signert en avtale med amerikanske Trofi Nutritional med mål om å utvikle medisinske matprodukter basert på Lysoveta.

Matproduktene sikter seg inn på sykdommer som Alzheimer, mannlig infertilitet og svangerskapsdiabetes.

– Disse sykdommene har stor påvirkning på livene til en stor andel av den globale befolkningen. Samarbeidet med Trofi er en viktig milepæl på veien for å kommersialisere Lysoveta, og vi vil fortsette å bygge frem vitenskapelige bevis for Lysovetas gunstige effekter, sier konsernsjef Matts Johansen i Aker Biomarine.

Lansering i 2024

I henhold til avtalen vil Aker BioMarine lisensiere ut, med tilhørende royalties på salg, relevante immaterielle rettigheter og levere Lysoveta til Trofi.

Trofi vil etter planen investere i kliniske studier som sikter seg inn på å utvikle og kommersialisere medisinske matvarer innenfor fagområdet. Lansering av første medisinsk mat- og kosttilskudd er planlagt i 2024.

I rapporten for andre kvartal opplyste Aker Biomarine at det målsetter seg å ha regulatoriske godkjenninger for salg av Lysoveta i USA på plass innen utgangen av 2022.