<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil på børs så raskt som mulig

Volkswagen annonserte mandag at det sikter seg inn på en børsnotering av luksusmerket Porsche. – Jo tidligere jo bedre, sier finansdirektør Lutz Meschke.

Publisert 11. sep. 2022
Oppdatert 11. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
MOT BØRS: Porsche. Foto: Dreamstime

Tidligere i år ble det kjent at bilgiganten Volkswagen hadde hyret inn investeringsbanker som Goldman Sachs, Bank of America, JP Morgan og Citi for å være tilretteleggere i for børsnotering av Porsche.

Mandag ble det annonsert fra Volkswagen at det har som intensjon å børsnotere Porsche, noe som ifølge Reuters kan bli en av de største børsnoteringene vi har sett.

Det er ventet at når Porsche går på børs, så vil de være til en prising av selskapet på mellom 60 og 85 milliarder euro.

– Vi ønsker å være klare for en børsnotering innen slutten av september eller tidlig oktober. Jo tidligere jo bedre, uttalte finansdirektør Lutz Meschke i Porsche på lørdag ifølge Reuters.

– Vi ønsker den sterke interessen velkommen og er trygge til tross for utfordrende markedsforhold, sier han.

I Porsches annonsering mandag ble det fortalt at det siktes inn mot en børsnotering i september/oktober eller innen årsslutt, og at timingen vil være avhengig av markedsforhold.

Ifølge Reuters vil det bli emmitert aksjer tilsvarende 12,5 prosent av Porsches totale kapital i forbindelse med børsnoteringen.