<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russerne isoleres – hit drar de på ferie

Tiden hvor russiske turister kan feriere hvor de vil er over. Hit reiste de i sommer. 

Publisert 12. sep. 2022
Oppdatert 12. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
POPULÆRT REISEMÅL: Her Maldivene, som alltid har vært et populært reisemål for velstående russere. Nå har derimot populariteten økt.  Foto: Dreamstime

Det var en tid da russernes mest populære reisemål var Italia, Spania, Kypros og Hellas. Krigen har derimot endre dette drastisk, og alternativene har blitt færre, ifølge CNBC

Forrige uke suspenderte EU reiseavtalen som gjorde det enklere for russiske borgere å få visum i Europa. Nå er det både dyrt og vanskelig å feriere i vestlige deler av Europa. 

Luftrommet i Europa er også stengt for russiske flyselskaper:

– Russlands invasjon av Ukraina har absolutt begrenset ferievalgene til innbyggerne, ettersom at direktefly til mange populære destinasjoner har blitt forbudt, sa Olivier Ponti fra reisedataselskapet ForwardKeys.

– Det er fortsatt mulig for russere å besøke Europa, men de må nå bytte fly på steder som Istanbul eller Dubai.

Russiske flyreiser til Europa over sommeren var ned 74 prosent av hva de var i 2019.

Hvor ferierer russerne nå?

Ifølge ForwardKeys data hadde disse landene størst økning i antall russiske besøkende i juni, juli og august sammenlignet med 2019.

  • Maldivene mellom 5-20 %
  • Seychellene mellom 3-7 %
  • Tyrkia mellom 4-8 %
  • De forente arabiske emirater mellom 1-3 %

Ifølge Economic Intelligence Unit (EIU) var Tyrkia toppdestinasjonen for russiske turister i 2019. Etter krigens start har Tyrkia vært åpne om at de tar imot oligarker med åpne armer. 

Analytikere advarer derimot ifølge CNBC økonomiske problemer kan hindre russere fra å reise fremover.

– Når krigen fortsetter, forventer vi også at de forverrede økonomiske utsiktene vil tynge russernes tilbøyelighet til å reise.