<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varsler resultatsmell

Den svenske entreprenørkjempen NCC peker på store utfordringer i asfaltvirksomheten. Og prosjektledelsen har «brutt sammen» i enkelte byggeprosjekter.

Publisert 26. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 224 ord
NEGATIVT PÅVIRKET: Svenske NCC varsler at driftsresultatet i tredje kvartal vil være negativt påvirket av den økonomiske situasjonen. Foto: NCC Group

NCCs driftsresultat for tredje kvartal vil bli negativt påvirket av den økonomiske situasjonen, primært drevet av asfaltvirksomheten innenfor forretningsområdet Industri, skriver selskapet i en melding.

Selskapet skriver videre at det også gjør nedskrivninger i noen «få» boligprosjekter i Sverige som følge av manglende prosjektledelse.

«De aller fleste av våre prosjekter og virksomheter går bra til tross for sterk inflasjon og økonomisk usikkerhet. Asfaltvirksomheten har imidlertid hatt store utfordringer ettersom vi til tross for sterke prisøkninger til kundene ikke har klart å fullt ut kompensere for økte kostnader under tredje kvartal. Vi har også enkelte byggeprosjekter hvor prosjektledelsen har brutt sammen», kommenterer adm. direktør Tomas Carlsson.

Samlet sett vurderer NCC at forretningsområdet Industri vil ha et driftsresultat på rundt null for helåret 2022. Resultatet i forretningsområdet Bygg Sverige vil i tredje kvartal ha nedskrivninger på 120 millioner svenske kroner knyttet til noen få boligprosjekter i Stockholm-regionen. Dette skyldes ifølge NCC i hovedsak manglende prosjektledelse i de enkelte prosjektene og ikke den økonomiske situasjonen.

«Generelt innenfor entreprenørvirksomheten (forretningsområde Bygg Sverige, Bygg Norden og Infrastruktur) er det fortsatt et visst press på marginene som følge av de kraftige kostnadsøkningene, som ikke alltid fullt ut kan kompenseres i prisen til kunden», skriver NCC.

Til tross for at ovennevnte poster påvirker kontantstrømmen, forventer NCC en «god» kontantstrøm resten av året. Det pågående tilbakekjøpsprogrammet av egne aksjer vil fortsette som planlagt.

(TDN Direkt)