<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slik investerer de beste kjendisinvestorene

Hva investerer søkkrike kjendiser i? Og hvem av dem er mest fremgangsrike? Dette er de mest vellykkede kjendisinvestorene.

Publisert 26. sep. 2022
Oppdatert 26. sep. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 490 ord
PÅ TOPP: Disse kjendisene er blant toppen i Invezz nye kåring.  Dreamstime/ Wikimedia

Mange av Hollywoods mest kjente ansikter er søkkrike, men hvordan bruker de formuen sin?

Invezz har undersøkt hvilke kjendiser som er de mest aktive investorene, og funnet hvilke investeringer de gjør.

De mest vellykkede kjendisene

Dette er kjendisene som har fått inn mest penger på sine investeringer.

1. Mark Cuban, 3,3 milliarder dollar. TV-personligheten er mest kjent for å være milliardæreieren av basketball-laget Dallas Mavericks. Hans portefølje er svært diversifisert. 

2. Jared Leto, 2,7 milliarder dollar. Selskapene som skuespilleren investerte i, har ifølge Invezz fått inn rundt 2,7 milliarder dollar under finansieringsrunder. Han har investert i selskaper som Slack, Spotify, Uber, Airbnb, og Reddit.

3. Ashton Kutcher, 2,1 milliarder dollar. Skuespilleren var en av mange kjendiser som har investerte i MoonPay, som fikk inn 555 millioner dollar i sin siste finansieringsrunde. Han har også investert i Uber, Airbnb, Shazam, Couple, SoundCloud og Muse.

AKTIV INVESTOR: Ashton Kutcher har lenge blitt ansett som Hollywood's mest aktive Silicon Valley investor, og han har investert i en drøss av teknologiselskaper. For tiden er han aktuell for Netflix-filmen «Your Place Or Mine». Brian Ach

Deretter utarter listen seg slik: Jay-Z, Drake, Ryan Reynolds, Calvin Broadus, Kevin Durant, bandet The Chainsmokers og til slutt Will Smith.

De mest suksessrike virksomhetene

Det ligger enorme summer i å starte egne merkevarer for kjendiser. Mange har utnyttet dette, med enorm suksess.

1. Kanye West – Yeezy – estimert verdi 5 milliarder dollar.

Klesmerket Yeezy, eid av den kontroversielle artisten Kanye, er mest kjent for sine populære sko. Kjendismerket er også det med høyest estimert markedsverdi. 

2. Kim Kardashian – SKIMS – estimert verdi 3,2 milliarder dollar.

Kanyes ekskone, Kim Kardashian, lanserte SKIMS i 2019 og siden da har merket blitt en enorm suksess. Selskapet selger shapewear-klær, samt undertøy og loungewear. Suksesselskapet er estimert å være verdt 3,2 milliarder dollar. Nylig ble det offisielt at hun starter et investeringsfond, som skal fokusere på forbrukerhandel og luksusvarer.

GJORT STOR SUKSESS: Kim Kardashian har gjort stor suksess med sitt shapewear-merke SKIMS. Foto: Dreamstime

3. Dr. Dre – Beats by Dre – estimert verdi 3 milliarder dollar.

Dr. Dres ide om å selge hodetelefoner ble mildt sagt en god investering. I 2014 kjøpte Apple Beats for 3 milliarder dollar, og han beholdt en eierandel på 25 prosent i virksomheten.

Kjendisene med flest investeringer

1. Mark Cuban – 217 investeringer.

Også her topper Cuban listen. Den første av hans 217 investeringer var Mobile 360. Han er ofte å se på programmet «Shark Tank», som gir gründere muligheten til å investere i start-ups.

LIKER STARTUPS: Her Mark Cuban, milliardær og eier av Dallas Mavericks. Flickr

2. Ashton Kutcher – 67 investeringer.

Den første av hans 67 investeringer gjorde han i mars 2010, da han investerte i programvareselskapet Optimizely.

3. Baron Davis – 48 investeringer.

Den tidligere basketballspilleren trakk seg etter 2016, og har siden brukt mye tid på å investere. Han oppfordrer også unge basketballspillere til å investere.

Bransjene kjendisene investerer i

De ti beste investorene har også klare preferanser på hvilke bransjer de har investert i. Dette var deres mest populære bransjer så langt i 2022, ifølge Invezz. 

I rekkefølge fra toppen: Finans, Krypto, Programvare, Helse, E-handel, Mat og drikke, Energi, Gaming, Informasjonsteknologi, Sport, Arbeid.