<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Handelsbanken: – Dette fører igjen til spekulasjoner

Nye makrotall bidrar til spekulasjoner om at den amerikanske sentralbanken vil dempe renteoppgangen.

Publisert 4. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
NYE MAKROTALL: Seniorøkonom Sara Midtgaard og sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken følger nøye med på den økonomiske utviklingen i USA. Foto: Ivan Kverme

Mandag var det et solid rally på Wall Street, samtidig som rentene falt tilbake. Dow Jones viste vei med en oppgang på 2,7 prosent, mens S&P 500 og teknologitunge Nasdaq klatret henholdsvis 2,6 prosent og 2,3 prosent.

Rentefallet skyldes overraskende svake signaler fra den amerikanske industrisektoren i går. ISM-indeksen for industrien falt nærmere to poeng i september, til 50,9, og er dermed på det laveste nivået på mer enn to år.

Spekulasjoner

«Dermed ser det ikke ut til at heller den amerikanske industrien er forskånet for den avmatningen som nå skjer globalt. Dette fører igjen til spekulasjoner om at Fed vil dempe renteoppgangen», skriver sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i en oppdatering fra Handelsbanken.

Ifølge Handelsbanken priser markedet nå en rentetopp opp mot 4,5 prosent i mai neste år, ned fra 4,7 prosent.

«Dette sparket nytt liv i aksjemarkedet», understreker sjeføkonomen, samtidig som han minner om at det er fredagens payrolls som blir det viktigste nøkkeltallet denne uken.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,58 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 4,8 prosent til 30,10.