<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Musks Twitter-oppkjøp: Bankgiganter risikerer enorme tap

Bankene som har forpliktet seg til å finansiere Twitter-oppkjøpet kan stå overfor enorme tap.

Publisert 5. okt. 2022
Oppdatert 5. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 231 ord
RISIKERER TAP: Her Morgan Stanley i New York. Bloomberg

Elon Musk tilbudte tirsdag å kjøpe Twitter for den opprinnelige summen på 44 milliarder dollar.

Dette kunne ikke kommet på et verre tidspunkt for bankene som har forpliktet seg til å finansiere en deler av milliardavtalen. Bankene kan nå stå overfor betydelige tap, ifølge Reuters.

Som i flere stort oppkjøp ønsker bankene å selge gjelden, men interessen blant investorer for mer risikabel gjeld har dalt grunnet økt økonomisk usikkerhet.

Musk skal finansiere store deler av de 44 milliardene ved å selge ned sin eierandel i elbilprodusenten Tesla og ved å støtte seg på egenkapitalfinansiering fra store investorer.

Risikerer store tap

Flere store banker har forpliktet seg til å låne ut de resterende 12,5 milliarder dollarene i avtalen. Disse inkluderer Morgan Stanley, Bank of America og Barclays.

Flere analytikere Reuters har snakket med sier at utsiktene er dårlige for bankene:

«Det potensielle tapet for Wall Street-banker, som er involvert i finansieringen av Twitter-oppkjøpet i et slikt marked, kan løpe til hundrevis av millioner av dollar», sa kildene.

Twitters «gjeldspakke» består av 6,5 milliarder dollar i lån, 3 milliarder dollar i sikrede obligasjoner og ytterligere 3 milliarder dollar i usikrede obligasjoner.

Førte til handelsstands

Etter at nyheten om at Musk-oppkjøpet kom tirsdag, spratt Twitter-aksjen opp nesten 13 prosent. Børsen stanset da umiddelbart handelen av aksjen grunnet volatilitet.

Aksjen endte opp 22,1 prosent ved børsslutt i New York. I dagens førhandel faller aksjen marginale 0,1 prosent.