<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krever mer fra NATO

– NATO må gjøre mer for å beskytte medlemslandene sine mot Russland, sier forsvarsminister Christine Lambrecht i Tyskland.

Publisert 8. okt. 2022
Oppdatert 8. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
KREVER MER: Forsvarsminister Christine Lambrecht i Tyskland mener NATO må gjøre en bedre jobb. Foto: Markus Schreiber

– NATO må gjøre mer for å beskytte seg mot potensielle handlinger fra Russland og president Vladimir Putin, sa Tysklands forsvarsminister Christine Lambrecht lørdag, og fortsatte: 

–Den brutale angrepene fra Russland blir mer og mer brutale. Russlands trussel om atomvåpen viser at russiske myndigheter ikke har noen skrupler.

Lambrecht holdt talen i forbindelse med et besøk hos tyske tropper utplassert i Litauen.

– Faktum er at vi, NATO, må gjøre mer for vår felles sikkerhet fordi vi ikke vet hvor langt Putins vrangforestillinger om storhet kan gå, sa Lambrecht.

Lang tilstedeværelse

– Vi har hørt Russlands trusler mot Litauen som implementerte europeiske sanksjoner på grensen til Kaliningrad. Dette er ikke på langt nær de første truslene, og vi må ta dem på alvor og være forberedt. 

Tyskland satte ut sine første tropper til NATO-medlemslandet Litauen som ligger på grensen til Russland, i 2017. Det kom som et resultat av at Russland annekterte Krim-halvøya. Antall tyske tropper med tilstedeværelse i Litauen økte særlig i sommer etter Russlands invasjon av Ukraina. 

En NATO-brigade består av 3.000-5.000 soldater, og Lambrecht sa at hyppige øvelser i Litauen vil hjelpe til med å flytte troppene raskt hvis de må slutte seg til de 1.000 soldatene som holdes permanent stasjonert i Litauen.

– Vi står ved våre allierte, avsluttet Lambrecht.