<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kritiserer Biden for Armageddon-retorikk

President Emmanuel Macron i Frankrike går ut mot Bidens tale torsdag ettermiddag. – Vi må uttale oss med forsiktighet, sier han.

Publisert 8. okt. 2022
Oppdatert 8. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
TROR PÅ DIPLOMATI: President Emmanuel Macron ønsker å opprettholde kontakt med Russland Foto: Christophe Ena

I en sjelden irettesettelse fra en ledende europeisk NATO-alliert, antydet Frankrikes president Emmanuel Macron at Bidens bruk av ordet «atomvåpen-ragnarok» i sin tale torsdag var uforsiktig sagt.

– Vi må uttale oss med forsiktighet, sa Macron, og fortsatte: 

– Jeg har alltid nektet å engasjere meg i politisk fiksjon, og spesielt... når jeg snakker om atomvåpen," sa Macron fredag ​​på et EU-toppmøte i Praha.

Diplomati

Macron er fortsatt blant de svært få vestlige lederne som har opprettholdt åpne kommunikasjonslinjer med Vladimir Putin, og forklarer at diplomati må forbli et alternativ i håp om å få slutt på krigen i Ukraina.

President Charles Michel i det europeiske råd stiller seg bak Macron og sier at europeiske ledere tar enhver eskalering svært alvorlig. 

– Trusler skal ikke skremme oss. I stedet skal vil forholde oss rolige. Vi skal holde hodet kaldt og fordømme den uansvarlige karakteren av disse truslene hver gang.