<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser svak bedring i bilsalget

Volkswagen-leveransene steg med 10 prosent i tredje kvartal, mens leveransene av elbiler økte med 25 prosent. 

Publisert 14. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 238 ord
SNART PÅ LISTEN: VW ID. Buzz er ikke på topplisten over elbiler ennå, men over 3.400 nordmenn hadde bestilt en før den i det hele tatt hadde rullet ut av fabrikken, Her ankommer de første bilene av VW ID. Buzz Norge og Bekkelagskaia i september. Foto: Harald A. Møller AS

Volkswagen-leveransene økte med litt over 10 prosent i tredje kvartal, men er likevel ned 12,9 prosent hittil i år, kunngjorde tyskerne på fredag. 

Økningen i leveransene kommer etter at problemene i forsyningskjeden er blitt mindre, opplyser bilkonsernet. 

I september så det Wolfsburg-baserte selskapet en vekst på 20,7 prosent i leveranser. Spesielt Kina trakk opp ettersom covid-nedstengninger har bremset produksjonen i første halvår, skriver Reuters. 

Ligger bak fjoråret

Totalt ligger Volkswagen bak med leveranser i alle de større regionene i år, men hardest rammet er Europa, foran Midtøsten og Afrika. Med en nedgang på 7,5 prosent er fallet minst i Kina, spesielt etter en sterk forbedring i tredje kvartal hvor leveransene var en tredjedel høyere enn samme periode i fjor. 

Volkwagen mest populære elbiler i år

Merke Modell Antall solgte
Volkswagen ID4./ID.5 122.600
Volkswagen ID.3 45.500
Škoda Enyaq iV 36.900
Audi e-tron 36.400
Audi Q4 e-tron 29.700
Volkswagen ID.6 27.500
Porsche Taycan 25.100
Cupra Born 17.500
KILDE: Volkswagen

Leveranser av helelektriske biler økte med 25 prosent i løpet av årets ni første måneder, til 366.400 kjøretøy, men står likevel for bare 6 prosent av det totale salget. Nesten 60 prosent av de elektriske bilene ble levert til Europa, mens Kina sto for 31 prosent og USA 8 prosent. 

Færre forstyrrelser

Ifølge Reuters gjenspeiler produksjonsveksten en bredere bedring for hele bilbransjen, etter at forstyrrelser i forsyningskjeden på grunn av krigen i Ukraina og corona-restriksjoner i Kina har ridd bransjen som en mare i første halvår. 

For BMW kom leveransene i tredje kvartal litt under samme periode i fjor, men kunne likevel vise til en vekst på 6,6 prosent i september. Mercedes-Benz økte leveransene med 20 prosent i tredje kvartal.